Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Arrangementer i november 2017

Quiz

Quizen på Cafe Jarlsø passer for de med normal kunnskap om ulike emner. Passer for alle aldre, farger og fasonger, særlig for de som liker å ha det hyggelig. Du trenger ikke å ha et lag, det er alltid noen lag som trenger mannskap og ønsker å treffe nye folk. Velkommen til en hyggelig Quizkveld på Cafe Jarlsø

Filmvisning: Elephant, USA 2003

En spillefilm inspirert av hendelsen hvor to unge gutter plaffet ned klassekamerater og lærere på Columbine High School. Den gir oss ingen enkle svar, men gir oss imidlertid muligheten til innblikk i det universet disse to guttene beveget seg i. Van Sants kamera glir drømmeaktig gjennom korridorene på en high school. Skoleelever improviserer frem dagligdagse situasjoner. Bruddstykker av samtaler. Venner som møtes. Trøbbel med lærere. Kamera fanger det opp og formidler fragmentene videre til publikum, og når volden eksploderer skildres det med sober tilbakeholdenhet. „Hva var det som fikk to unge gutter til å plaffe ned klassekamerater og lærere på Columbine High School? Plagsomme klassekamerater? Uoppmerksomme foreldre? Voldelige videospill? Den generelle våpenkulturen i USA? Eller en kombinasjon av alle disse tingene? ELEPHANT er inspirert av denne hendelsen, men gir ingen enkle svar. Den gir oss imidlertid muligheten til innblikk i det universet disse to guttene beveget seg i. Alle som har opplevd ungdomstiden vet at den kan være kjip, men svært få griper til slike ultravoldelige handlinger som Elephant viser oss. Samtidig sier regissør Gus Van Sant at livet er flyktig, uforutsigbart og at det ikke nødvendigvis er en hendelse som får begeret til å flyte over, men en strøm av ulike ting - en smekk her og en irettesettelse der. Ikke sånn å forstå at det ikke ligger antydninger til svar i de samfunnsmessige syndene som skvulper i vannskorpen. Vi er vitne til mobbing i klasserommet. Vi ser en fyllekjørende far, som prøver å kjøre sin sønn på skolen. Vi hører på tre venninner som kaster dritt om andre jenter. Vi registrerer at Alex, den ene av skytterne, går fra klassisk sonate på piano til voldelig videospill sammen med kompisen Eric. Sammen skaper disse småhistoriene en følelse av stigende innestengt redsel, selv om de hver for seg ikke innevarsler noe uhyggelig. Og ungdommene vi møter virker vennlige og lavmælte, om enn litt åndsfraværende til tider. Når vi så, i et tilbakeblikk, ser Alex og Eric bestille våpen på gunsusa.com for så å få det levert hjem, kan vi ikke gjøre annet enn å hive etter pusten. Tempoet øker nå, og en uggen følelse brer seg i kroppen. Den er til forveksling lik den du sitter med når du ser en togkollisjon i sakte film. Gus Van Sant har blant annet laget kultfilmene DRUGSTORE COWBOY (1989) og MY OWN PRIVATE IDAHO (1991), og publikumssuksesser som NOE Å DØ FOR (1995) og DEN ENESTÅENDE WILL HUNTING (1997).“ filmweb.no Vant både Gullpalmen for Beste film og prisen for Beste regi ved Cannes filmfestival (2003). ELEPHANT, regi: Gus Van Sant, USA 2003 Passer fra 15 år. Engelsk tale, norsk tekst 1t 21min Gratis inngang

Tønsberg kulturskole - 30 ÅR!

Gotoguta med Frikar

Akrobat-alarm! FRIKAR er tilbake med ny, spenstig forestilling! Hallgrim Hansegård har utforsket det gamle stølslivet. Hva brukte de tiden til før mobilen kom? Det får du se på Nøtterøy Kulturhus 1. november. Spenn fast setebeltene, nå er FRIKAR tilbake med en ny og modig forestilling. Hva gjorde budeiene når guttene var i bygda - og hva gjorde guttene når jentene var i fjøset? Hva gjorde kjedelige stunder til kreative stunder? I GotoGuta, som betyr gutter fra ei «goto», stien mellom to skigarder, får du hallingversjonen av «Backstreet boys»… og slik oppstod «hulling». I GotoGuta inviterer Hallgrim Hansegård, Ådne Kolbjørnshus, Vetle Springgard og Andris Hemsing deg med til ei tenkt stølsgoto hvor de slår ihjel tiden med surrealistiske påfunn. '"GotoGuta", valdresdialekt for ‘Backstreet Boys’, er en studie i gruppedynamikk og fysisk kontakt mellom gutter. Danseglede, hardingfele og noe du aldri har sett før… Hallgrim Hansegård etablerte FRIKAR i 2006 for å skape samtidskunst basert på eldgammel kunnskap. FRIKAR ble for alvor kjent gjennom Norske Talenter i 2008. Som dansere til Alexander Rybaks seierslåt i Grand Prix i 2009 fikk hallingkastene og de spenstige karene også internasjonalt fokus. Forestillingene hans er spilt i 30 land og i utallige tv-kanaler, og i 2013 fikk han sølvprisen under Prix Italia. Hallgrim har lært av de gamle mestrene, pustet støvet av sjeldne skrifter og søker alltid etter ny kunnskap om mennesket og nye samarbeidsformer. Varighet: 55 minutter.

Rødkål og surkål til jul!

Nå nærmer julen seg og vi skal fermentere kål. Kim inviterer dere til å bli med! Vi lager 1 surkål og 1 rødkål, og vi står for glass, kål og krydder. Dere får resultatet med hjem, så kan dere nyte deilig hjemmelaget fermentert kål til jul

Ansiktsmaling

Vi ønsker klovnene Mia og Selma velkommen til Vektergården torsdag 2. November. Kl 17-20. Gratis ansiktsmaling for barn.

Unrest

Fast plass- kvinners plass i det offentlige rom

"Hvorfor er det så få navngitte kvinner i våre offentlige uterom?" var det enkle spørsmålet Hilde Herming, redaktør og initiativtaker stilte. Dette ble utgangspunktet for prosjektet og arbeidet med boka "Fast plass". Boka fremstiller en samling av historiske kvinner som er hedret med ulike former for minnesmerker rundt omkring i landet vårt.

Beatlemania 1967

Beatlemania begrepet ble skapt av hysteriet omkring The Beatles som bredte om seg i et omfang verden aldri hadde opplevd maken til. Nå bringes denne musikalske skatten til scenen ved et av verdens beste Beatles tribute band, og noen av landets beste vokalister. I 1967 utga The Beatles albumet Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, også kalt hippienes bibel. Albumet er blitt kåret til tidenes beste, og regnes også som det mest innflytelsesrike albumet i rockens historie. Oppfølgeren Magical Mystery Tour ble også utgitt dette året, og inneholder låter i samme sjanger som på Sgt. Pepper. Sangene fra disse to platene ble aldri fremført live av The Beatles, men nå 50 år senere presenteres alle låtene live i et forrykende show med noen et av verdens mest anerkjente Beatles-tolkere. Tor Henning Olsen og Det Betales har gjort tribute til The Beatles i over 40 år, Publikum kan forvente et fartsfylt og fargerikt show med masse energi, entusiasme, musikalitet, humor og muligheten til å gjenoppleve noe av magien som fantes rundt The Beatles og deres musikk.

En skamløs aften med De skamløse jentene

Dørene åpner 18:30 Velkommen til samtale om jenter, sosial kontroll, skam og ære. Lokale Sofia Srour fra Nøtterøy, og Amina Bile i samtale med Grete Wold. Boksalg, signering! Jentene startet bevegelsen som i media blir kalt «de skamløse jentene». I aviser og blogger skrev de om skam, ære, og negativ sosial kontroll i muslimske og andre nærmest lukkede miljø. De tok selv initiativ til navnet «De skamløse jentene». For dette arbeidet fikk de Stiftelsen Fritt Ords honnørpris i mars. Det siste året har de samlet inn historier fra jenter som har opplevd negativ sosial kontroll på kroppen. Boka deres, «Skamløs» er nylig utgitt og har fått strålende kritikker over alt. «Selvsagt er vi skamløse hvis skamløs er synonymt med å være fri,» skriver de i innledningskapittelet i boka. I samtale med Grete Wold forteller og diskuterer de hvordan det er å bli konstant begrenset, korrigert og skambelagt og deler sine egne erfaringer på veien mot skamløshet. Hvordan finner man seg selv når andre hele tiden forteller en hvem en skal være?

Komle Torsdag

Hver torsdag i Komlesesongen serveres Komle på Cafe Jarlsø. Sansynligvis Østlandes beste.

Beatlemania 1967

BEATLEMANIA 1967 Beatlemania begrepet ble skapt av hysteriet omkring The Beatles som bredte om seg i et omfang verden aldri hadde opplevd maken til. Nå bringes denne musikalske skatten til scenen ved et av verdens beste Beatles tribute band, og noen av landets beste vokalister. I 1967 utga The Beatles albumet Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, også kalt hippienes bibel. Albumet er blitt kåret til tidenes beste, og regnes også som det mest innflytelsesrike albumet i rockens historie. Oppfølgeren Magical Mystery Tour ble også utgitt dette året, og inneholder låter i samme sjanger som på Sgt. Pepper. Sangene fra disse to platene ble aldri fremført live av The Beatles, men nå 50 år senere presenteres alle låtene live i et forrykende show med noen et av verdens mest anerkjente Beatles-tolkere. Tor Henning Olsen og Det Betales har gjort tribute til The Beatles i over 40 år, og de har spilt mer enn 70 ganger på The Cavern Club i Liverpool. De har turnert med legenden Tony Sheridan og Alan Williams (ex. Beatles´ manager) Med seg på scenen har de vokalistene Håvard Gryting, og Pål Rake. Publikum kan forvente et fartsfylt og fargerikt show med masse energi, entusiasme, musikalitet, humor og muligheten til å gjenoppleve noe av magien som fantes rundt The Beatles og deres musikk! Vi får høre låter som bl.a. All you need is love, When I'm 64, With a little help from my friends, Lucy in the sky with diamonds, Penny Lane.