Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Arrangementer 14. november 2017

Trilletur i Hortensområdet

Oppmøtested: Bekkajordet- parkeringsplass/ strand, gå grusveien inn til stranda og grønnområdet Vi går langs kysten, strandpromenaden til den lille brua og tilbake, forbi båthavn, og Svelvikgata tilbake langs fjorden. Turansvarlig: Heni (46265760)

Barseltreff

Tirsdag 14. November er det tid for barseltreff på Bydelshuset igjen! Vi gjør klart et rom med matter, leker og små apparater til de minste, og plass til kaffetørste mammaer og pappaer! Velkommen til store og små!

Strikk&Lytt

Elsker du å strikke og får sjelden tid til å lese? Eller har du bare lyst til å høre en god fortelling? Vi finner fram noveller, romanutdrag og kanskje noen dikt mens du slapper av i en stol med strikketøyet. Du strikker. Vi leser høyt. Gratis

Gjengangere

GJENGANGERE Av Henrik Ibsen. Regi: Bentein Baardson Er det mulig å legge fortiden bak seg? Vi har alle så mye vi gjerne skulle gjort annerledes enn vi gjorde. En urett vi begikk. En sjanse vi ikke tok. Et valg vi ikke våget. Om det bare kunne gjøres om! Men det er for sent. Skaden er skjedd. Vi vet det. Vi prøver å glemme det. Men var det alvorlig nok, vil det før eller siden hjemsøke oss. På samme måte er det med familien vi kommer fra. Den bestemmer hvem vi blir. Uansett hvor mye vi forsøker å befri oss fra hva generasjoner har gjort før oss. Det er dette det handler om i Gjengangere – Ibsens kanskje aller skarpeste og samtidig mest gripende skuespill. Fru Alving har sendt Osvald bort som barn. Hun ville ikke at sønnen skulle vokse opp i samme hus som sin utsvevende far. Men når Osvald kommer hjem etter farens død, blir det ikke det frydefulle gjensynet fru Alving har sett frem til. Sønnen er uhelbredelig syk, og han laster seg selv og det glade kunstnerlivet han har levd i Paris. Men fru Alving – som aldri har fortalt noen sannheten om sin mann – innser desperat at årsaken er en annen. Det er fortiden som innhenter henne – og med den skammen over alt hun har holdt skjult og over sviket mot kjærligheten til mannen hun egentlig elsket, pastor Manders. Fru Alving er den mest sammensatte og engasjerende av alle Ibsens kvinneskikkelser. Hun er også i nær slekt med Nora i Et Dukkehjem, som ble skrevet to år tidligere. Men der Nora bryter opp og forlater både mann og barn, gjør fru Alving det motsatte: hun blir. Og gradvis låses hun stadig fastere til det livet hun har levd. Og prisen for det blir høy.

Informasjonsmøte

I forbindelse med mulig datalagring på Tveiten holdes et informasjonsmøte i Sem samfunnshus tirsdag 14.nov kl 1830. Ordfører, rådmann og representanter fra politiske partier deltar, samt repr fra Statkraft. Orienteringer og anledning til å stille spørsmål. Møtet er i sanarbeid med Barkåker velforening

En fremmed er en venn du enda ikke kjenner

Velkommen til samtalekveld i Horten kirke 14. november kl. 19 med tema "En fremmed er en venn du enda ikke kjenner". Her samtaler biskopen med Mustafa Haddad som flyktet fra Syria, Angela Van Rheen, frivillig hjelpearbeider på Lesvos under flyktningkrisen, og Hanne Holm-Johnsen, kurator ved Preus museum og ansvarlig for fotoutstillingen "Nåde" som henger i Horten kirke. Vi ønsker å gi det som har skjedd et ansikt, å få møte de personlige historiene. Vi møtes som medmennesker, er vi egentlig så forskjellige? Vi er fremmede for hverandre, men forandring skjer når vi møter nye mennesker. Det blir musikalske innslag ved Mustafa Haddad, Knut Roppestad og Åse Igland Berg. Kollekt til Kirkens Nødhjelp ved utgangen.

Oslo Strykekvartett spiller ABBA

Oslo Strykekvartett har siden starten i 1991 markert seg som en av vår tids mest allsidige og nyskapende strykekvartetter. Repertoaret spenner fra standardverkene med vekt på Beethoven til låter av ABBA og Brubeck, som de fremfører med humor og ablegøyer. Denne kvelden er viet ABBAs fengende musikk. De spiller regelmessig i Wigmore Hall, Carnegie Hall, ved Dortmund Streichquartett festival, Risør kammermusikkfest, Oslo Quartet Series, Orlandofestivalen og Canary Islands Music Festival. Oslo Strykekvartett består av musikerne Geir Inge Lotsberg, Liv Hilde Klokk, Are Sandbakken og Øystein Sonstad. De spiller på fire italienske instrumenter bygget i perioden 1695 til 1759, generøst utlånt av Sparebankstiftelsen/Dextra Musica. Oslo Strykekvartett støttes av Norsk Kulturråd.