Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Arrangementer 13. februar 2018

Flying Superkids - en forrykende forestilling for hele familien

Flying Superkids er tilbake i Norge med en forrykende forestilling for hele familien. Turn, akrobatikk, dans, sang og selvfølgelig høytflyvende hopp! Alt fra rockeringer til hoppetau, håndstående balanse til trippel-saltoer – alt sammen i en glad og sprudlende energi. Flying Superkids turnerer med 1 buss og 1 lastebil fylt med utstyr, og de rykker inn i Tønsberghallen med en kjempe teknisk produksjon med blant annet 40 movingheads og videostorskjerm. Hallen blir gjort om til full utrustet ”showarena”, og hele lysshowet er spesialdesignet til å gi publikum den optimale opplevelse av ”superbarna”.

Frokostmøte for Vestfold-kunstnere: Ny kultur- og idrettsplan

Vestfold fylkeskommune skal våren 2018 rullere Strategisk kultur- og idrettsplan, det viktigste verktøyet fylkeskommunen har for å utvikle kulturlivet i Vestfold. Vi ønsker å møte profesjonelle kunstnere i Vestfold for å få innspill til hvordan vi kan bidra til å skape gode rammer for kunstnerne i fylket vårt. Vi inviterer billedkunstnere, musikere, scenekunstnere, kunsthåndverkere, forfattere, filmskapere og andre profesjonelle kunstnere i Horten, Holmestrand og omegn til frokostmøte 13. februar på Gamlehorten Gjestegård. Frokosten er gratis, men vi trenger bindende påmelding grunnet servering, innen 1.februar til: solveigei@vfk.no Påmelding må skjer per e-post, ikke kun her på Facebook-eventet.

Spillkveld

Er du typen til å være heldig i ludo, eller den som alltid blir frustrert når man ikke vinner i Monopol? Har du savnet spillkveldene som var på skolen? Nå har vi sammen med studentdemokratiet i Vestfold fått til et samarbeid om spillkveldene. Nå blir annenhver spillkveld flyttet ned til Naustet Pub i Åsgårdsstrand. Der kommer du til å finne de samme gode spillene som du hadde på de gamle spillkveldene, samt spennende nyheter! PS. Husk studentpriser i baren ;-) Vel møtt! Studentsamfunnet ♥ Studentdemokratiet

Horisont: Britisk identitet etter Brexit

Det skjer mye utenfor landets grenser som påvirker og interesserer oss. I denne serien vil du møte personer med kunnskap om nettopp dette. Fra smått til stort, fra historisk til brennaktuelt. Hvordan ser britene på seg selv etter EU-avstemningen i 2016? Storbritannia var for bare hundre år siden verdens største imperium, og kontrollerte nesten en firedel av jordens landområder. Om noen få år er det gamle imperiet meldt ut av EU, og står i fare for å bli enda mindre. Nasjonalistpartiene i Skottland og Nord-Irland kjemper for både løsrivelse fra Storbritannia, og fortsatt medlemskap i EU. Hvor store endringer venter Storbritannia etter Brexit? Nylig hjemvendt Storbritannia-korrespondent i NRK Espen Aas har laget en rekke reportasjer og en dokumentar om temaet. Han var korrespondent i London fra 2013 til 2017. Billetter kr 10,, kan kjøpes på Ticketmaster Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 19.00 – 19.30.

Frode Alnæs

Frode Alnæs, en av Norges beste gitarister, inviterer publikum med på en personlig, underholdende og glitrende musikalsk reise – full av historier hentet fra eget liv. ”Min dans med strenger” handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk. Den handler om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da håret falt av som 11-åring, om det å være annerledes, til det å slå igjennom som musiker og å bli en berømt gitarist, artist og komponist. Frode har mye på hjertet i denne konsertforestillingen. Han ønsker å fortelle historier som rører oss, historier han brenner for, historier vi kjenner oss igjen i - og som får oss til å humre eller hyle av latter. Gitaren og gitarister vil bli hyllet og herset med, og vokalisten er naturligvis den store fienden! På hvert sted vil en lokal gjestegitarist, ung eller gammel, bli invitert til å spille med Frode under forestillingen. Med seg på scenen har Frode et stjernelag av et band: Morten Huuse (kapellmester/tangenter) Knerten Kamfjord (bass) Thomas Gallatin (trommer) På enkelte forestillinger vil det kunne være vikarmusikere.

Tintin og jeg

Tegneseriekarakteren TinTin ble skapt av Hergé, en ensom mann med et komplisert sinn, som sjelden ga intervjuer. I 1971 lyktes imidlertid en ung fransk journalist å få til et intervju over tre dager med kunstneren. I 2002 skapte dansken Anders Østergaard intervjuet om til en svært gripende mosaikk av et kunstnerportrett. Intervjuet gikk over flere timer, gjennom tre dager – og er en underlig fortelling. Blant annet avslører Hergé at alt som Tintin tenker på og gjennomgår, har paralleller til hans eget liv og det 20.århundret. Tintin reiser mye. Hergé reiste aldri, men likevel er alle tegningene fra de ulike stedene i verden helt autentiske. Hergé brukte mye tid på research, han var en stor pedant på alle måter. Denne hangen til kontroll gjorde ham svært ulykkelig. Tintin startet som et bilde på det Hergé ønsket å være: Rettferdig, modig og fryktløs, alltid parat til å sloss mot urettferdighet. Kanskje var det karakterens selv som ble hans eneste kamprop og våpen. Velkommen til en både sår, nydelig og svært original fortelling om et liv i kunst. Tintin et moi Danmark/Belgia/Frankrike/Sveits, 2003, 1 time 15 min Regi: Anders Østergaard Medvirkende: Hergé, Numa Sadoul, Michael Farr Språk: Fransk tale, engelske undertekster Aldersgrense: 11 år