Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

New York Polyphony

New York Polyphony

New York Polyphony

Tider

  • Onsdag 29. juni 2011, fra 22:00

Nattkonsert

Philippe de Vitry (1291 - 1361) Vos qui admiramini/Gratissima Virginis / Gaude gloriosa
Denne konserten med New York Polyphony kompletterer deres konserter på Haugar Vestfold Kunstmuseum i tilknytning til utstillingen Gloria Mundi, både repertoarmessig og klanglig. I domkirken kan de fire flotte mannstemmene klinge ut i fyll styrke i kirkerommets store akustikk.
Den vokale polyfoni der flere stemmer harmonerer var et nordeuropeisk fenomen som oppstod i de gotiske katedraler. Slik arkitekturen strekker seg mot det høye, var også musikken et instrument til å forsterke tilbedelsen og løfte bønn og liturgi mot Gud.
Første del av programmet er viet den rike engelske polyfoni fra før reformasjonen og er hentet fra New York Polyphony's siste CD Tudor City. Andre del av konserten bringer oss til en helt annen verden og åpner med fire vidunderlige Schubert-sanger, originalt skrevet for fire mannsstemmer. Disse er satt opp mot sanger av den amerikanske komponisten Gregory Brown og av den romantiske engelske komponisten Gerald Finzi. Konserten avsluttes med en chanson av den store franske renessansekomponisten Clement Janequin.

Geoffrey Williams kontratenor
Geoffrey Silver tenor
Christopher Dylan Herbert baryton
Craig Phillips bass

Sted

Tønsberg Domkirke

Storgaten 53, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Storgaten 53, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.