Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Wardruna

Wardruna

Midnattskonsert på fjellet : Wardruna

Tider

  • Lørdag 17. juli 2010, fra 23:30

Wardruna er en Bergensbasert konstellasjon med sterkt fokus på norrøn tematikk og urnordiske. Idéen tok form i 2002 som et prosjekt der grunlegger og hovedmann Einar Kvitrafn Selvik (Jotunspor, Gorgoroth, Sahg etc.) kunne jobbe med et musikalsk uttrykk og en instrumentering fjernt fra det han hadde anledning til i sine diverse metal-band. Naturlig nok ble Wardruna også et prosjekt der hans lidenskap for norrøn paganisme og runer kunne kombineres med musikk.

Våren 2007 begynte prosjektet å tiltrekke seg oppmerksomhet etter at musikken ble brukt i den mye omtalte 'True Norwegian Black Metal' dokumentaren om Gaahl (Trelldom, Gorgoroth etc). Musikken har i tillegg vært brukt i to andre dokumentarfilmer og figurerte nylig i traileren til Rob Zombie' siste film "Halloween 2".

I januar 2009 ble debutplata Runaljod - gap var Ginnunga sluppet på Indie Recordings til kjempekritikker i inn- og utland. Musikken er svært visuell og vanskelig å plassere, men kan muligens beskrives som en uvanlig blanding av folkemusikk, verdensmusikk og ambient. Wardruna tar i bruk gamle og sjeldne nordiske instrumenter som f.eks: rammetrommer, munnharpe, bukkehorn, tungehorn, lur, hardingfele og tagelharpe

http://www.myspace.com/wardruna
http://www.wardruna.com

Sted

Slottsfjell