Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Hitchcock / Truffaut

Hitchcock / Truffaut

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Tirsdag 30. august 2016, fra 20:30

Her en virkelig sjelden vare: En filmatisering av en bok om samtaler om film! I 1962 tilbrakte Alfred Hitchcock og François Truffaut en uke sammen i et rom i Universal Studios hvor de snakket om filmer.

Samtalene mellom regissørene ble ikke filmet, men det ble gjort lydopptak og mestermøtet ble snart til Hitchcock / Truffaut, en av de beste bøkene som er skrevet om film. Boken tar for seg karrieren til Hitchcock, film for film. Nå er de samme opptakene blitt ryggmargen i denne dokumentarfilmen av Kent Jones. I filmen får vi innsikt i noe som gikk tapt i bokform: at samtalene i stor grad ble gjort via en oversetter. Hitchcock forsto nemlig ikke fransk, og Truffaut snakket ikke engelsk. Men begge behersket de filmspråket, og dette overgår språkbarrieren mellom de to. Boken Hitchcock/Truffaut er en av få bøker om film som er skrevet av regissører.

I filmen viderefører Jones regissørperspektivet ved å intervjue andre store filmskapere som Martin Scorsese, Wes Anderson, David Fincher og Olivier Assayas.

Filmen innledes av forfatter Jørgen Brekke.

Sted

Kilden kino

Kilden 8, 3117 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Kilden 8, 3117 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.