Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Caitlin Rose

Caitlin Rose

Caitlin Rose (US) - 20:00 Tårnlunden

Tider

  • Torsdag 14. juli 2011, fra 20:00

Kommer fra: Nashville, Tennessee

Høres ut som: En ung jente som forsøker å puste frisk pust inn i en lang amerikansk musikktradisjon.

23 år gamle Caitlin Rose fra Nashville er vokst opp i en musikkfamile, med en mor som er anerkjent countrysangerinne og låtskriver, og en far som har jobbet i country-plateselskap. Med tung musikalsk ballast og oppvekst i countrymusikkens hovedstad er det kanskje ikke sjokkerende at hun også til slutt endte opp i sjangeren, selv om hun i ungdomsårene har spilt i både punk- og indieband. Hun var tidligere vokalist i Nashvillebandet Save Macaulay som hadde stor ting på gang frem til de splittet opp i 2007 og Caitlin valgte å konsentrere seg om en solokarriere.

I august i fjor kom hennes første egne album "Own Side Now" ut i Europa og Norge, et album som først ble sluppet i USA nå i mars, til fine kritikker. Plata er innspilt og produsert av Mark Nevers (Lambchop, Will Oldham, Andrew Bird), Skylar Wilson (Justin Townes Earl) og Caitlin Rose selv, og byr på et bredt spekter av låter i pop- og altcountry-sjangeren. På enkelte låter kan man høre suset fra gamle countryhelter som Gram Parsons og Hank Williams, mens stemmen til Caitlin ofte har blitt sammenlignet med storheter som Patsy Cline, Loretta Lynn og Linda Ronstadt. Etter og ha hørt på plata jevnlig i et halvt år, må vi si oss enige med Groove.no om at Caitlin Rose nok er det største talentet innen country/folk vi har hørt på mange år.

Vi så Caitlin Rose første gang opptre alene med kassegitaren i Hamburg i september og ble umiddelbart betatt av scenesjarmen, tekstene og melodiene hennes og måten hun fremførte dem på. Men det var da vi så henne igjen i Austin at vi ble overbevist om at vi måtte få henne over til Norge for første gang. Caitlin Rose er en stjerne "in the making", som du virkelig bør passe på å få med deg i sommer.

NRK Lydverket lot seg også imponere etter å ha sett Caitlin under SXSW i Austin nå i mars, og melder om at "Kompet er tradisjonelt, men tekstene hennes biter og kniper tak i deg fra første linje. Den vevre jenta kan kanskje sammenlignes med Marit Larsen, men det er bare inntil hun åpner munnen. Hun er morsom og bitter, og blander humor og sarkasme i såre kjærlighetssanger."

"The vulnerability in Caitlin's voice chimes as true as the clink of a quarter in an old jukebox" 8/10 NME

"Own Side Now is a beautifully-wrought emotional rollercoaster" **** The Sun

"Own Side Now er et av årets sterkeste album uansett genre" Groove.no

Anbefales om du liker: Patsy Cline, Loretta Lynn, Lucinda Williams, Howe Gelb, Ryan Adams

Trivia: Caitlin Roses mor er countrysangerinnen Liz Roze, mest kjent for å ha skrevet noen av Taylor Swifts aller største hits de siste årene.

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.