Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Freedom! - Sanger forandrer verden

Freedom! - Sanger forandrer verden

Freedom! - Sanger forandrer verden

Tider

  • Onsdag 15. september 2010, fra 20:00

I september turnerer Rikskonsertene en lang rekke av landets kulturhus med en konsertforestilling av stort kaliber: Freedom! - Sanger forandrer verden. Woodstock-legenden Richie Havens er i front, og Bob Dylans og Levon Helms gitarist Larry Campbell er bandleder.

I sentrum for et topplag av musikere og artister står amerikanske Richie Havens, sangeren som åpnet Woodstock-festivalen i 1969, og som avsluttet sin legendariske opptreden med den improviserte låten "Freedom".

Havens gleder seg til turneen med Freedom! - Sanger forandrer verden. - Jeg kommer til å elske det, sier han i et intervju med Rikskonsertenes direktør, Åse Kleveland. - Og jeg er glad for at turneen er knyttet til et tema vi alle vil kjempe for.

Havens' sanger er tungt verdiladet, og har blitt formidlet til generasjoner av publikummere; fra det første albumet i 1967 til i dag. - Jeg synger sangene for meg selv; for å utdanne meg selv. Sangene er der for læringen, men også for undervisningens skyld, sier Havens.
Musikalsk leder for Freedom! - Sanger forandrer verden, bandleder og gitarist Larry Campbell, er også et sterkt navn i internasjonalt musikkliv. Han var fast medlem av Bob Dylans band på The Never Ending Tour i åtte år, inkludert på platene fra denne perioden. Han har også spilt inn plater og turnert med Elvis Costello, Emmylou Harris, Lyle Lovett, Sheryl Crow, Willie Nelson, B.B. King, Peter Wolf, Paul Simon, Rosanne Cash, Black Crowes og Cyndi Lauper, for å nevne noen. For tiden jobber Campbell mest med The Bands Levon Helm, både som muskier og produsent. I 2008 mottok Campbell den prestisjetunge prisen The Lifetime Achievement - Instrumentalist Award av Americana Music Association.

Sted

Nøtterøy kulturhus

Tinghaugveien 14, Nøtterøy

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.