Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Island Fever

Island Fever

Tider

  • Torsdag 11. juni 2015, fra 17:00

Billetter

Gratis

ÅPNING AV ISLAND FEVER

TORSDAG 11.JUNI KL.17.00

Utstillingsperiode 11.06.15 - 01.09.15

Island Fever er en utendørs utstilling ved Gamle Ormelet, med flere unge internasjonale kunstnere, initiert av Karen Gimle og Gunnhild Torgersen. Utstillingen er et resultat av et to uker langt mini-residency ved Gamle Ormelets nye AiR studiobygg. I hagen og området rundt kunstsenteret viser vi installasjoner og arbeid i ulike medier, arbeid som baserer seg på et overordnet tema, felles dialog og samarbeid.

Du er ved skogen, havet, ved bensinstasjonen, ved supermarkedet, ved den høye broen til en annen øy, nært enden av verden. Her er naturen nærverende som vill og utemmet, men også svært kontrollert. Skogene og havet, det frie er overalt. Men det frie er først og fremst i naturen og ikke i samfunnet rundt en. Island fever, når det går opp for deg at du er fast på den øya du befinner deg på.
Island fever sikter til en følelse av isolasjon. Øyen er geografisk isolert fra fastlandet. Men isolasjonen kan også gjelde i forhold til hvordan mennesker bevisst eller ubevisst skjermer seg fra hendelser som ikke direkte berører en. Ved å se på denne isolasjonen og hvordan den genererer en vestlig passivitet, zoomer man inn på et lite område av Norge og tar for seg temaer som er høyst aktuelle andre steder i Skandinavia og Europa i dag.
En økende flyt av kommunikasjon og mennesker i bevegelse gir et tydeligere informasjonsbilde, men også et større behov for kontroll og begrensing. Makten forflyttes og fordeles. Grensene er både fysiske og imaginære, og uansett konstruerte ut i fra ideer om behov og nødvendighet. Grenser bygges opp og viskes ut, nedbrytning kan skje når behovet for opprettholdelse ikke lenger finnes.

De deltagende kunstnerene i prosjektet er Anne Guro Larsmon (NO/USA), Olof Nimar (SE), Lene Baadsvig (NO), Rene Haustein (DE), Inga Krüger (DE), Gisa Pantel (DK/DE), Synnøve G Wetten (NO), Mathias Kristersson (SE), Ingrid Eggen (NO), Ihra Lill Scharning (NO), Karen Gimle (NO), Gunnhild Torgersen (NO).

Sted

Gamle Ormelet - Tjøme Kunst og Kultursenter

Fagerheimveien 58, 3145 Tjøme

Powered by Google

Du kan åpne adressen Fagerheimveien 58, 3145 Tjøme i Google Maps eller Apple Maps programmet.