Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Åpning / Betraktninger / Espen Skjønhaug

Åpning / Betraktninger / Espen Skjønhaug

Tider

  • Lørdag 23. april 2016, fra 15:00

”Det å male er en utvikling. Man jobber for å oppleve en progresjon, derfor endres oppfattelsen av hva som er et mulig utgangspunkt seg hele tiden. Maleriene har alltid en base i fotografiet. I femten år har jeg brukt rutenett for å overføre komposisjonen til lerret. Rester etter skisseringen integreres i bildet. En kombinasjon av en streng og en mer tegnende penselføring er med på å skape en dynamikk. Ofte blir egne fotografier rekonstruert og dekonstruert. Andre ganger kan det være fotografier jeg finner i andre medier, være seg nett, aviser, blader og bøker. Det må ha en substans eller et utrykk som appellerer. Jeg kan ikke alltid forklare hva som gjør at jeg velger et bestemt bilde.
Mitt ønske er å omforme bildene til et utrykk som går ut over grensene for hva et fotografi kan utrykke. Motivene mine befinner seg i spennet mellom det naturalistiske og figurative, mot det abstrakte. Her er mye fortalt, men mye er også utelatt”.
Tematikken i bildene mine omhandler ofte mennesker og massen i sosiale kontekster, men også enkeltindividet i kontrast til sine omgivelser. Maleriene har et sosialrealistisk innhold hvor jeg vil forklare mine subjektive visuelle og teoretiske betraktninger.

­Espen Skjønhaug, april 2016

”Det er en stor glede å presentere ”Betraktninger” av Espen Skjønhaug. En utstilling med helt nye malerier av kunstneren nå bosatt på Adal i Vestfold. Skjønhaug er opprinnelig fra Lillehammer, men han har bodd og arbeidet i Vesterålen i mange år. Han har en rekke separat - og kollektivutstillinger bak seg nordpå.

Da jeg var på aterlierbesøk hos kunstneren for aller første gang, traff arbeidene hans meg umiddelbart. Ansiktene, blikkene, det var en nostalgi der – en sjelden nerve. Massen og portrettet, med sitt helt særegne preg som blander røffhet og enkelhet på en stillferdig måte. Referansene fra fotografiet er helt klare, men samtidig glemmer man utgangspunktet. Fordi sekundet er i bevegelse, noe blir fanget fra sidelinjen som får deg til å stoppe opp.

Det er en ære nå et halvt år senere å få lov å vise frem de unike maleriene til Espen Skjønhaug. Det vil bli musikalsk innslag og enkel bevertning på åpningen. Velkommen!

Utstillingen står tom 27. mai.

Tidligere utstillinger av kunstneren:

Separatutstillinger:
2012 Separatutstilling Galleri Apotheket.
1999 Separatutstilling Galleri Nyvold, Gausdal

Kollektivutstillinger
2015 Kollektivutstilling, Sommerutstilling. Galleri Apotheket.
2014 Kollektivutstilling, Nykvåg
2013 Kollektivutstilling, Galleri Hildreland
2013 Kollektivutstilling, Sommer Melbu. Fotoutstilling. Museum nord. 2013 Kollektivutstilling, Jubileumsutstilling. Galleri Apotheket
2012 Kollektivutstilling, Kunst cafe, Galleri Apotheket
2001 Kollektivutstilling, Østlandsutstillingen.

Sted

GarasjeTorget

Kommandørkaptein Klincks vei 1, Horten

Powered by Google

Du kan åpne adressen Kommandørkaptein Klincks vei 1, Horten i Google Maps eller Apple Maps programmet.