Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Skyt meg med tre roser - tango på norsk

Skyt meg med tre roser - tango på norsk

Skyt meg med tre roser - tango på norsk

Tider

  • Fredag 17. september 2010, fra 20:00

Endelig skal tangouniverset åpnes opp for et bredt, norsk publikum. Når Britt-Synnøve Johansen 8. mars ga ut Skyt meg med tre roser fikk nordmenn for første gang skjønne hva de store tangosangerne synger om. For første gang kom et helt album med argentinsk tango oversatt til norsk. Nærmere bestemt Karmøy-dialekt.

Britt-Synnøve Johansen har siden 2002 gjort stor suksess med sine norske tolkninger av Edith Piaf. Britt-Synnøve er, som Piaf, blitt karakterisert som den lille kvinnen med den store stemmen. Nå tar hun et steg videre, og løfter fram en sjanger som har eksistert i over 100 år, som har fascinert mennesker på tvers av generasjoner og landegrenser, og som blir stadig mer populær, også i Norge: Tango!

Med seg på produksjonen har hun fått et knippe eminente, norske tangomusikere, samt Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra. Janove er både produsent for albumet og synger sammen med Britt-Synnøve på et par av sporene. Som Ompa til du dør, er Skyt meg med tre roser innspilt live i løpet av noen få, hektiske dager. Dette for å få fram det organiske, dynamiske og stemningsfulle uttrykket i musikken. Men mens Kaizers brukte seks dager på sin innspilling, brukte Britt-Synnøve og hennes orkester bare fire, i en forblåst kirke, langt ute på Jæren.

Mens tango i Norge er mest kjent som dans, er sjangeren i den spanskspråklige verden like kjent som musikk og som tekst. Noen av Argentinas og Uruguays fremste låtskrivere og poeter har gjennom tidene komponert fantastiske, evigvarende sanger.

Britt-Synnøve reiste i februar 2009 til Buenos Aires, på jakt etter de beste tangolåtene. Hun har lyttet seg gjennom tusen tangoer og plukket ut et knippe sanger som spenner fra forrige århundreskifte og fram til Astor Piazollas "moderne" tango. Samt en låt skrevet av kontrabassist Ole Amund Gjersvik, og med norsk tekst av Britt-Synnøve selv. Dette er musikk som ikke går ut på dato, dramatisk musikk med store følelser - som får en helt ny dimensjon når man skjønner teksten. Det er latinsk musikk, et slags søskenbarn av Piaf.

Britt-Synnøve har vært aktiv som artist gjennom mer enn 20 år. Hun vant sin tids Idol - Talent 87 - i 1987 og var Norges deltaker i Melodi Grand Prix i 1989, med låten Venners nærhet. Siden har hun gjort musikalske opptredener i forskjellige format og på ulike scener, alene eller sammen med andre artister. Hun har spilt store roller i en rekke teateroppsetninger, fra Eponine i Les Miserables på Moster Amfi (2003 og 2004), via hovedrollen i elektronikaversjonen av Carmen på Rogaland teater (2005), i Vamp- musikalen Hallo Adjø på Haugesund teater (2007) og i den tv-sendte Stavanger 2008- satsingen Byterminalen.

I 2007 ble Britt-Synnøve av NRK Rogalands lyttere stemt fram som Rogalands vakreste stemme. En stemme som nå altså skal bringe tangoen ut til det norske folk.

Britt-Synnøve Johansen - vokal
Andreas Rokseth - bandoneon
Håkon Magnar Skogstad - piano
Tor Jaran Apold - fiolin
Ole Amund Gjersvik - kontrabass

Sted

Nøtterøy kulturhus

Tinghaugveien 14, Nøtterøy

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.