Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Jan Radlgruber YEAP - Papirarbeider

Jan Radlgruber YEAP - Papirarbeider

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Lørdag 4. mars 2017, fra 13:00

JAN RADLGRUBER er Kunstsenterets neste utstiller!
Radlgruber har lang fartstid og opparbeidet seg tidlig en viktig plass i norsk kunstliv. Han var ferdig utdannet fra akademiet i 1964 og tilhørte en gruppe engasjerte kunstnere på 1970-tallet, og sammen med blant annet Per Kleiva, Bjørn Melbye Gulliksen, Morten Krogh og Siri Anker Aurdal var han med i den ikoniske kunstnergruppa GRAS.
Karakteristisk for Radlgrubers stil fra denne tiden var at sporene etter den fysiske malerprosessen ble fremhevet. Han ironiserte over hard-edge stilen ved å male labyrintmønstre med ustø hånd og la malingen renne nedover billedflaten. Imidlertid vender han stadig tilbake til det figurative formspråk. Han utmerket seg nemlig tidlig som en eminent figurativ tegner, og etter hvert blir tegningen hans foretrukne medium. På en separatutstilling på Kunstnernes Hus i 1976 viste han tusjtegninger der man fornemmer øde landskaper og figurtegninger, og malerier med forvridde og lemlestede figurer.
Jan Radlgruber har deltatt på en rekke utstillinger i inn og utland. Han har også gjort seg bemerket som pedagog og har undervist ved Kunst og håndverksskolen (S.H.K.S) og Kunstakademiet, senere Kunsthøgskolen i Oslo, fra 1970 tallet og fram til 2004. Nå har han etablert seg på Nøtterøy hvor han bor og arbeider. Han stepper inn for de to unge kunstnerne Anna Ihle og Idun Balterzen som i siste liten måtte avlyse utstillingen Uvilje, som utsettes til 2018. JAN RADLGRUBER stiller dermed ut et år tidligere enn planlagt.
Med utstillingen YEAP viser han nye arbeider på papir.
Jan Radlgruber er en kompromissløs kunstner som ser viktigheten av å skape kunst som springer ut av et indre behov for å uttrykke seg og ikke av kommersielle eller andre spekulative grunner. Han skaper kunst som er aktuell og vi gleder oss til utstillingsåpningen lørdag 4. mars kl 13. VELKOMMEN!

Sted

Vestfold Kunstsenter

Øvre Langgate 28, 3110 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Øvre Langgate 28, 3110 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.