Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Dag Alveng - Sommerlys 1979-2012

Dag Alveng - Sommerlys 1979-2012

Tider

  • Lørdag 23. mars 2013, fra 14:00

Billetter

Gratis

Dag Alveng (f. 1953) er en av Norges mest anerkjente kunstnere og har i de siste år vært bosatt i Holmestrand. Som flere andre toneangivende fotografer i sin generasjon tok han sin utdannelse på Trent Polytechnic i England. Etter hjemkomsten var han i 1977 aktiv ved etableringen av Fotogalleriet i Oslo, der han et par år senere debuterte med en separatutstilling som skulle innvarsle konseptkunstens inntreden i norsk fotohistorie. Siden har han jevnlig stilt ut på viktige museer og gallerier i USA og Europa, og ikke minst blitt innkjøpt av sentrale kunstinstitusjoner som bl.a. Metropolitan og Museum of Modern Art i New York.

SOMMERLYS er en retrospektiv utstilling av en serie bilder som Dag Alveng har arbeidet med helt siden 1979. Den sommeren, og under flere av de påfølgende i 1980-årene, oppholdt han seg på Hvasser. Med sin analoge kamera hengende over magen tok han på skyfrie dager en rekke bilder av familiens rolige ferieliv og den lysdrukne kystnaturen. Etter hvert forflyttet han seg over til Koster og fortsatte å gjengi stemninger og miljøer med den samme utsøkte bruken av det svart-hvite fotografiets rike gråskala. Foran denne utstillingen vendte han i 2012 tilbake til huset på Hvasser for å addere nye bilder til serien, denne gangen i et langt mer nostalgisk sommerlys.

Dag Alveng debuterer også med en video der hans fotografier blir ledsaget av stemmen til forfatteren Kjell Askildsen, som signifikant nok leser et dikt om en intens kjærlighetsopplevelse. Til utstillingen er det også produsert en Artist Book i et begrenset opplag med en tekst av Per Bjarne Boym.

Sted

Haugar Vestfold Kunstmuseum

Graabrødregaten 17, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Graabrødregaten 17, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.