Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

På stengrunn - Rudolf Nilsens sanger og dikt

På stengrunn - Rudolf Nilsens sanger og dikt

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Søndag 24. september 2017, fra 18:00

Billetter

Nettkjøp

Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Jon Arne Corell, Steinar Ofsdal og Carl Morten Iversen.

Rudolf Nilsen var arbeiderklassens dikter. Hans første diktsamling På stengrunn fikk et stort publikum. I 1973 ga noen av landets beste musikere ut en plate med utgangspunkt i diktsamlingen. Disse artistene ”are still going strong” og i følge dem låter sangene bedre enn noen gang over 40 år etter at de ble arrangert.

Da de seks musikerne i 1973 gikk sammen for å spille inn albumet På stengrunn inntraff et unikt øyeblikk i norsk musikkhistorie. Albumet var et av de første virkelige politiske visealbumene i Norge. Den dag i dag står det som en av de sterkeste og vakreste musikalske beskrivelsene av den tidlige arbeiderklassekulturen i Norge, med sanger som Gategutt, Jeg hadde tenkt og ikke minst Revolusjonens røst.

I følge musikerne låter sangene bedre enn noen gang, over 40 år etter at de ble arrangert.

RUDOLF NILSEN ble født i 1901. Han vokste opp som arbeidersønn "på østsida av ælva". Akerselva, som renner gjennom byen fra nord til sør, deler hovedstaden fra gammelt av.Ikke bare i et geografisk skille – også sosialt. Rudolf Nilsen var ikke redd for å fortelle hvor han hørte hjemme. Dikteren Rudolf Nilsen debuterte med diktsamlingen På Stengrunn i 1925. Rudolf Nilsen var stolt av sine røtter. Hans diktning ble et skarpt skyts i arbeiderklassens kamp mot borgerskapet. Det er snart et halvt hundre år siden han fikk utgitt den første diktsamlingen sin På stengrunn. Hans navn ble fort kjent, og han vant et stort publikum. Han døde tidlig, bare 28 år gammel, av tuberkulose.

Sted

Bakkenteigen kulturhus

Raveien 197, Borre

Powered by Google

Du kan åpne adressen Raveien 197, Borre i Google Maps eller Apple Maps programmet.