Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Grinderman

Grinderman

Grinderman (AUS) - 21:30 Kongescenen

Tider

  • Fredag 15. juli 2011, fra 21:30

Vi kan med stor stolthet presentere Grinderman med frontmann Nick Cave som headliner til sommerens Slottsfjell. Bandet kommer med en av fjorårets beste og mest kritikerroste plater "Grinderman 2" i bagasjen.

Grinderman startet i 2006 som et sideprosjekt til Nick Cave & The Bad Seeds, og har på disse få årene oppnådd stor suksess. Medlemmene i bandet har erklært at Grinderman er et uttrykk for deres indre demoner og gir bandet den kunstneriske friheten til å prøve nye ting innenfor den musikalske verden. En ny verden full av galskap og en dronete og psykadelisk garasjeblues som omhandler tema som sex, kjærlighet og religion toppet med Nick Caves velkjente og mørke røst. Et band med en råere og mer skitten sound, med sterke referanser til Caves tidligere punkband "The Birthday Party" og tidlig "Bad Seeds".

I 2007 kom deres debutalbum "Grinderman" som høstet strålende kritikker verden over. Da de rett før jul ga ut albumet "Grinderman 2" hersker det ingen tvil om at Nick Cave aldri slutter å imponere!

  • Som mye av Cave arbeid, er det en illevarslende fornemmelse av angst alltid snikende. Men i motsetning til tidligere arbeid, er det er en hastighet og intensitet til Grinderman 2 som man aldri har hørt før. PITCHFORK

Flere anmeldelser:
9/10 i Spin Magazine
8,1 på Pitchfork
8/10 i NME
8/10 på Drowned in Sound
5/6 i Aftenposten
7/7 PÅ Groove.no

Nick Cave har siden 1983 vært frontmann for det legendariske bandet Nick Cave & the Bad Seeds, og har gitt ut en rekke kritikerroste album i løpet av karrieren. Hans gjennomgående sound har en intens, melankolsk og morbid stemning med dyp bassvokal og en herlig mørk desperasjon. Han har gitt ut en rekke kvalitetsalbum, og opplevde stor suksess med platen "Murder Ballads" fra 1996.

Som man tydelig har sett gjennom Grinderman er Nick Cave en mann som aldri slutter å overraske og har hele tiden hatt et behov for å uttrykke seg gjennom andre prosjekter og har utmerket seg som låtskriver, forfatter og komponist.

Mer om Grinderman på Wikipedia
Mer om Nick Cave på Wikipedia

Grinderman spiller forøvrig også på vår vennskapsfestival Bukta i Tromsø samme helg som Slottsfjell.

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.