Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Ingerid Kuiters og Maria Ryan Sondresen i Vestfold Kunstsenter

Ingerid Kuiters og Maria Ryan Sondresen i Vestfold Kunstsenter

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

 • Lørdag 22. oktober 2016, fra 13:00
 • Søndag 23. oktober 2016
 • Mandag 24. oktober 2016
 • Tirsdag 25. oktober 2016
 • Onsdag 26. oktober 2016
 • Torsdag 27. oktober 2016
 • Fredag 28. oktober 2016
 • Lørdag 29. oktober 2016
 • Søndag 30. oktober 2016
 • Mandag 31. oktober 2016
 • Tirsdag 1. november 2016
 • Onsdag 2. november 2016
 • Torsdag 3. november 2016
 • Fredag 4. november 2016
 • Lørdag 5. november 2016
 • Søndag 6. november 2016
 • Mandag 7. november 2016
 • Tirsdag 8. november 2016
 • Onsdag 9. november 2016
 • Torsdag 10. november 2016
 • Fredag 11. november 2016
 • Lørdag 12. november 2016
 • Søndag 13. november 2016

INGERID KUITERS «Serriøs kunst a/s», assemblage objekter
MARIA RYAN SONDRESEN «Aaaaa…(.)..hjem», tekstil
22.10 – 13.11. 2016

Kunstsenteret har invitert to kunstnere som har forent et engasjert og modig ståsted med et lekent, til tider humoristisk uttrykk og en klar dragning mot det surrealistiske.
De er begge inspirert av World Art – folkekunst (Arte povera) og resirkulering av materialer, minner og assosiasjoner.
De deler en fasinasjon og glede over det å skape der selve prosessen er en del av drivkraften og arbeidet finner sin form gjennom lek.

Maria Ryan Sondresen tegner med nål og tråd på tekstil, - store tekstiler.
Hun er opptatt av individets muligheter til å tenke, mene og skape og at hennes oppgave som kunstner er å artikulere et potensiale; Alt må vedlikeholdes – også evnen til å tenke. Gjennom sin kunst peker hun på det unike i det hverdagslige, det som alltid er der, og setter det sammen på nye måter. Hennes fokus er de essensielle ting i livet – og et verktøy for å gripe dette.
Maria Ryan Sondresen er født i 1977, utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen hvor hun tok hovedfag i tekstil i 2003 og er nå bosatt på Nøtterøy i Vestfold. Våren 2015 hun var hun en av de inviterte utstillerne på Nasjonalmuseets store mønstringen av norsk tekstilkunst.
Ingerid Kuiters er en veteran i Vestfolds kunstliv. Hun har stilt ut på en rekke anerkjente gallerier både i Norge og utlandet, og hadde en stor retrospektivutstilling på Haugar Vestfold Kunstmuseum i 2011. I lengre perioder har hun bodd i Amsterdam og Portugal, og har vært på flere studiereiser, blant annet til Cuba og Marokko. Hennes arbeider viser inspirasjon fra et langt liv og utallige reiser utenfor Norges grenser.
Ingerid liker å overraske og provosere. Gjennom å sammenstille ulike gjenstander, loppemarkedsfunn og rariteter skaper hun nye bilder som løfter fram og kommenterer aktuelle temaer på nye måter. Hun er ikke redd for å ta stilling, hennes ønske er at kunsten skal bevege. Dette gjør hun på en særegen humoristisk og ganske utfordrende måte – hun har vært ute en vinternatt før!
Ingerid Kuiters er bosatt i Åsgårdstrand der hun i en årrekke har vært en av drivkreftene for «kunstnerbyen» blant annet som initiativtaker og mangeårig driver av galleri Ask.

Maria Ryan Sondresens utstilling vil bestå av både eldre og helt nye verk, store og små tekstiler, det aller største er på 3 x 2 meter. Hun arbeider intuitivt, har i den senere tid arbeidet med forenkling. Arbeidsprosessen er en søken i farger, rytmer, brudd, komposisjon, nærmest musikalsk. Hun øver seg på å stole på sin egen intuisjon og søker et visuelt språk som kan si noe om identitet, om mennesker og det å finne sin egen indre lyd:
Sånn som
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Og ord som

Trampe, knyte, lukte, tørke, kjæle, varme, putte, dytte, lukke, åpne, trøste.
Reise fra, glemme, huske, pakke sammen, pakke ut , pakke ned.

Vri, kna, elte. Kjæle, kjæle, blåse på

Pakke ned, pakke opp, pakke vekk, pakke frem

Pakke frem.
Blåse på.

Blåse inn , blåse ut
blåse, blåse,
blåse vekk
blåse hjem

hjem

(sitat Maria Ryan Sondresen)

Om sin nye utstilling i Vestfold Kunstsenter sier Ingerid Kuiters:
Mitt hovedmedium er japansk lakkmaleri teknikk på gammelt brukstre og drivved, men helt fra slutten av 80 tallet har jeg eksperimentert med andre former og materialer i mitt kunstneriske virke. Jeg er en samler; finner gjenstander fra søppel, loppemarkeder og andre mulige steder som langs strender, veier og i byrom. I all hovedsak blir dette gjenbruk. Jeg er blitt kaldt "Askeladden", og det sier jo sitt…
Jeg leker og komponerer meg intuitivt fram til resultater som kan beskrives som små iscenesettelser og historier eller kommentarer der det å stimulere til assosiasjoner hos den enkelte betrakter er sentralt. Jeg trenger et ganske variert lager å ta av for å få komponert de enkelte verk som til slutt får benevnelsen assemblage objekter. Ved å sette sammen kjente og brukte materialer gir man en inngangsbillett til både bevisst og ubevisst refleksjon.
Jeg har i min lange fartstid kun hatt to tidligere assemblage utstillinger. Den første var i 2000 i Vestfold Kunstsenter, som da holdt til på Haugar, samlokalisert med Vestfold kunstmuseum. Utstillingen fikk tittelen Arty Farty! Det å komponere disse verkene var den gang noe helt nytt og utforskende og er fortsatt en utfordring jeg gleder meg over.
For ett år siden huserte neste separatutstilling av dette slaget "Cirkus Ingerid" i Galleri Galleberg i Tønsberg. I Vestfold Kunstsenter vil jeg boltre meg også med flere nye arbeider fra 2016.

Velkommen!
Med hilsen Kristin Røed
Daglig leder

Mer informasjon her

Sted

Vestfold Kunstsenter

Øvre Langgate 28, 3110 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Øvre Langgate 28, 3110 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.