Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

W.A. Mozart Requiem

W.A. Mozart Requiem

W.A. Mozart Requiem

Tider

  • Søndag 3. juli 2011, fra 20:00

Avslutningskonsert Vestfoldfestspillene 2011

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791):

Divertimento i F-dur, KV138
Requiem i d-moll, KV 626

Requiem skulle bli det siste Mozart skrev. Han var alvorlig syk og følelsene knyttet til egen død må ha gitt ham en intens og nesten desperat inspirasjon. Bestillingen av requiemet, som var på vegne av en greve som ønsket en sjelemesse til sin avdøde hustru, ga komponisten sårt tiltrengte inntekter. Mozart døde før verket var ferdigskrevet og hans kone måtte, for ikke å gå glipp av honoraret, finne en som kunne fullføre verket. Valget falt på Franz-Xavier Süßmayr, en elev av Mozart. Disse omstendighetene gjør Requiem til et helt spesielt verk, som i dag beveger og engasjerer mennesker mer enn noe annet klassisk musikkstykke.

Vestfoldfestspillenes framføring er basert på arbeidet til musikkforskeren Joshua Rifkin som mener å ha funnet kirken der Mozarts Requiem ble framført første gang. En liten kirke; noe som tilsier at verket må ha vært ment for et lite rom, og i et langt mindre format enn vi er vant til. Og for å passe inn i et lite rom må verket ha blitt framført av et mindre orkester, uten et stort kor, men trolig av en gruppe på åtte operasolister. Og slik vil også Vestfoldfestspillene presentere konserten.

Den opprinnelige framføringen må ha vært utrolig intens, intim og en slags "close-up"-opplevelse, som ga uttrykk for et menneskes innerste følelser knyttet til tanker om døden, frykten, håpet og bønnen om nåde. Divertimento i D-dur, 1772, er fra Mozarts ungdomstid i Salzburg. Konsertene innledes med dette stykket, som en kontrast til hans storslåtte Requiem.

Birgitte Christensen sopran (solo)
Hilde Haraldsen Sveen sopran (korpartier)
Clare McCaldin alt (solo)
Ebba Rydh alt (korpartier)
Geoffrey Williams alt (korpartier)
Marius Roth Christensen tenor (solo)
Geoffrey Silver tenor (korpartier)
Magne Fremmerlid bass (korpartier
Craig Phillips bass (korpartier)

Die Kölner Akademie
Michael Alexander Willens dirigent

Sted

Tønsberg Domkirke

Storgaten 53, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Storgaten 53, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.