Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

«La divina del Piano» : Gabriela Montero

«La divina del Piano» : Gabriela Montero

Tider

  • Fredag 27. november 2015, fra 19:30

Med Oslo Filharmoniske orkester under ledelse av sjefdirigent Vasily Petrenko.

Levende klassisk er stolt over å kunne ønske Gabriela Montero, «La divina del Piano», velkommen til Tønsberg sammen med hele Oslo Filharmoniske Orkester med sin sjefdirigent Vasily Petrenko.

Gabriela Montero er født i Caracas i Venezuela av amerikansk mor og venezuelansk far. Da hun var knapt sju måneder plasserte foreldrene et lekepiano i lekegrinden hennes. Til familiens overraskelse løftet den lille babyen høyre pekefinger og spilte toner uten å dunke hånden i pianoet slik foreldrene kanskje hadde regnet med. Det lille pianoet ble favorittleken hennes.

Hver kveld når Gabriela skulle legge seg sang moren nasjonalsangen for henne, slik tradisjonen er i Sør-Amerika. En dag da hun var femten måneder, la foreldrene merke til at hun spilte en kjent melodi på det lille pianoet. Tre måneder senere, før hun kunne snakke, hadde hun på egenhånd funnet frem til hele nasjonalsangen på pianoet. Fra da gjorde hun dette med en hvilken som helst melodi hun hørte.

Pianisten Gabriela Montera er bosatt i Los Angeles og kjent for sine improvisasjoner, gjerne direkte på oppfordring fra publikum. Hun er solist i Edvard Griegs a-mollkonsert.
Vasily Petrenko

Dirigenten Vasily Petrenko har markert seg som en av de sterkeste nykommerne i internasjonalt musikkliv med topporkestre i Russland, men også i Storbritannia, Frankrike, Italia, Nederland, Sveits, Japan og Australia.

Fra august 2013 er han sjefdirigent for Oslo Filharmoniske Orkester som hvert år gir 60-70 symfoniske konserter i Oslo konserthus der de også presenterer mange av verdens fremste dirigenter og solister.

Program

Jean Sibelius (1865-1957): Finlandia, opus 26 (1900)

Edvard Grieg (1843-1907): Klaverkonsert i a-moll, opus 16 (1868)

  1. Allegro molto moderato

  2. Adagio

  3. Allegro moderato molto e marcato

    Pause

Johannes Brahms (1833-1897): Symfoni nr 1, opus 68 (1876)

  1. Un poco sostenuto - Allegro
  2. Andante sostenuto
  3. Un poco allegretto e grazioso
  4. Adagio - Allegro non troppo, ma con brio

Sted

Oseberg kulturhus

Ollebukta 3, 3126 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Ollebukta 3, 3126 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.