Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Landstrykere

Landstrykere

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Fredag 11. november 2016, fra 19:00

Billetter

Nettkjøp

Hamsun-klassiker for vår tid.

Trilogien om August står som en bauta i Knut Hamsuns forfatterskap og i nordisk litteratur. Nå gjenoppstår fortellingen i et storstilt samarbeid mellom Riksteatret og Hålogaland Teater.

August har seilt på de sju hav og har ideer det vesle samfunnet Polden i Nordland knapt har hørt om. Fra å vært en liten jordbruksbygd med fisk som primærnæring, bygger August Polden opp til et lite bysamfunn, med villastrøk, post, bank og fabrikk. August er entreprenør og redningsmann, men også storskrøner som er mer opptatt av spillet enn resultatene. I kjølvannet av prosjektene han setter i gang følger det store problemer for dem som lot seg rive med.

Hamsuns klassiker handler om å bygge en framtid, et liv. På Riksteatret presenteres historien med mye humor og varme av et ensemble bestående av ni skuespillere. Som alle de store klassikerne har også denne historien noe å fortelle oss i dag, og føles stadig like aktuell.

Regissør Ynge Sundvor og scenograf Arne Nøst gjorde stor suksess med Pan i 2009. Nå er teamet samlet igjen, og tar oss denne gangen med til Polden hvor August forfører oss med sin entusiasme, sjarm og fantasi.

Forestillingslengde: 2 timer og 20 min (inkludert pause)

På scenen

Eirik del Barco Soleglad, Marius Lien, Svein Harry S. Hauge, Guri Johnson, Rebekka Nystabakk, John Sigurd Kristensen, Trond Peter Stamsø Munch, Kristine Henriksen og Stein Winge.

Team
Basert på Knut Hamsuns August. Dramatisering og regi: Yngve Sundvor. Scenograf og kostymedesigner: Arne Nøst. Lys- og videodesigner: Reidar A. Richardsen. Dramaturg: Morten Kjerstad. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen.

Produsert av Hålogaland Teater i samarbeid med Riksteatret.

Premiere på Hålogaland teater 8. september
Turnépremiere i Kirkenes 13. oktober.

Sted

Nøtterøy kulturhus

Tinghaugveien 14, Nøtterøy

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.