Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Dukkehjem - Ekstraforestilling

Dukkehjem - Ekstraforestilling

Dukkehjem - Ekstraforestilling

Tider

  • Torsdag 30. juni 2011, fra 19:30

Dukkehjem - Ekstraforestilling

En stor nordisk figurteaterproduksjon i regi av Kattas Figurteater Ensemble. Forestillingen vises i samarbeid med Vestfold Festspillene og Nøtterøy Kulturhus.
DUKKEHJEM - figurlig talt etter Ibsen
De som innbilte seg at Henrik Ibsens problemstillinger i Et Dukkehjem var uttømt og ferdigspilt, må tenke om igjen. Til sin versjon av DUKKEHJEM har Kattas Figurteater Ensemble rekruttert mimere, figurspillere, butohdansere og teaterkunstnere fra Norge, Danmark, Sverige, Finland og Ungarn.
Kattas Figurteater Ensemble har gått løs på Ibsens klassiske tekst med stor respekt for Ibsens historie og rollekarakteristikker, men med et ønske om å plassere dette inn i figurteatrets formspråk. Og børnene de ha vært mine dukker, sier Nora i Ibsens originaltekst. I Kattas versjon er barna dukker. Mens Torvald Helmer har et blomstrende leketøysspråk hos Ibsen, får han lerkefugler og ekorn og annet mellom hendene i Kattas forestillingen.
DUKKEHJEM handler om mennesker i materialismens tidsalder. Det er ikke lett å vite om det er menneskene som styrer tingene eller om det er tingene som styrer dem. Figurspillerne /skuespillerne spiller rollene i DUKKEHJEM får stadig figurer og objekter mellom hendene, figurer og gjenstander som de må gi liv i sine fortvilte forsøk på å kommunisere med hverandre.
Kattas Figurteater Ensemble er Norges største frie figurteater, og har fra 2011 fast støtte over statsbudsjettet.
Kattas er etablert i Tønsberg, men turnerer både nasjonalt og internasjonalt. I de senere år har Kattas gjestet Sverige, Danmark, Finland, Russland, Litauen, Slovenia, Kroatia, Bosnia, Frankrike, Irland, Iran og Polen. Gruppens kunstneriske leder Anne Helgesen har drevet aktivt med figurteater siden 1985, og tok i 2003 som den første i Norden en teatervitenskapelig doktorgrad med figurteater som spesialområde.
Kattas Figurteater Ensemble ble tildelt Tyrihansprisen UNIMA Norges ærespris i 2006, Vestfold Fylkes kulturstipend i 2010 og Tønsberg Kommunes kulturpris i 2010.
Tekst: Henrik Ibsen
Adapsjon og regi: Anne Helgesen
Musikk: Pete Livingstone
Scenograf: Howard Lloyd
Figurdesign og bygging: Steinar Kaarstein
Figurmakerassistent: Karen Schønemann
Nora: Thea Skallevold
Helmer: Geir Robsrud
Rank: Pete Livingstone
Kristine: Åsa Linder
Krogstad: Svend E. Kristensen
Barnepiken/hushjelpen: Tessa Lepistö
Forestillingen vises i Tønsberg, Oslo, Bergen, Finland, Stockholm, København og Murmansk.

Sted

Nøtterøy kulturhus

Tinghaugveien 14, Nøtterøy

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.