Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Munch & Monk

Munch & Monk

Tider

  • Torsdag 5. mai 2016, fra 20:00

Billetter

Nettkjøp

Edvard Munch og Thelonious Monk tegnet sine bilder med ulike virkemidler, men satte spor etter seg som mastodonter i den internasjonale kunstverdenen. Og med de navnene – hvorfor ikke en felles aften, uten at vi av den grunn skal analysere sinn eller uttrykk hos de to storhetene, eller eventuelle likheter og ulikheter mellom dem. Med bakgrunn fra jazzmiljøet i Bergen, og nå her i Tønsberg, trengte ikke Urijazz-leder Rolf S. Grundesen «gå over bekken etter vann».

Pianist, komponist og orkesterleder Knut Kristiansen har i rundt 50 år vært en ruvende skikkelse i Bergen og det norske jazzmiljøet. Han er kjent for sin store beundring for og inspirasjon fra Thelonious Monk, noe som har resultert i innspillinger av hans musikk, ikke minst «Monk Moods» for et større ensemble, som er utgitt på Odin.
Denne kvelden møter vi ham som solopianist på Monks repertoar.

Her i Tønsberg-regionen er Geirr Johnson kjent som en framstående skuespiller med bakgrunn fra bl.a. Thesbiteateret og Papirhuset Teater. Geirr gjør også forestillinger der han synger og spiller gitar, og jazzinteressen er absolutt til stede.
I et par somre nå har han spilt sin egen forestilling «Et dikt om livet», basert på tekster hentet fra Munchs egne dagboknotater. En forestilling om mennesket og kunstneren Edvard Munch og mytene rundt ham. Der kjærlighet, angst og død er sentrale temaer og hvor vi blir kjent med Munchs betraktninger om egen oppvekst og hva som formet ham til den han ble. En del av denne kvelden er viet til Geirrs fremragende forestilling.

Geirr Johnson – tekstframføring/forestilling
Knut Kristiansen – piano

BILLETTER 200
URIJAZZ-MEDLEM 150
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS

Sted

Café M

St. Olavs gate 22, 3112 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen St. Olavs gate 22, 3112 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.