Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Moddi

Moddi

Tider

  • Torsdag 13. oktober 2016, fra 20:00

Billetter

Nettkjøp

Voksen: 320,-
Student: 250,-

Moddi holdt en nydelig konsert hos oss i mars 2014 og nå er vi så heldige å få ham tilbake! Denne gangen med et nytt album i kofferten.

Sensurerte protestviser får nytt liv.

Moddis nye albumprosjekt er kulminasjonen av Pål Moddi Knutsens politiske prosjekt. Visesangerens fjerde fullengder, som etter ryktene utgis i september, består nemlig av oversatte og rekonstruerte låter skrevet av forviste, fengslede og drepte musikere fra hele kloden. De som har ofret alt for ytringsfriheten, en menneskerett som selvsagt også omfatter kunsten.

Det er ikke første gang 28-åringen tar et standpunkt gjennom sin musikk. Utover at nydelige “Krokstav-emne” var inkludert på Natur & Ungdoms samleplate for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja (hvor han selv har vokst opp), ulmer det et miljøpolitisk engasjement under overflaten på alle utgivelsene til Knutsen. Tydeligst er dette på forgjengeren Kæm va du?, hans hittil eneste norskspråklige album.

Kun ved én anledning har Moddi ilagt seg selv munnkurv. Paradoksalt nok gikk ikke det på bekostning av engasjementet. Tvert imot: I 2014 avlyste han en konsert i Tel Aviv som ledd i en akademisk og kulturell boikott av Israel. “Jeg spurte meg selv om stillhet av og til kan være sterkere enn musikk,” fortalte han til Dagbladet den gang.

Nå bryter han med andre ord stillheten. Utgangspunktet for albumet, er sangen “Eli Geva”, opprinnelig fremført av Birgitte Grimstad, omhandlende en israelsk offiser med samme navn, som forlot sin post i protest mot Libanon-krigen i 1982. Moddi glemmer likevel ikke at også fedrelandet har sine svin på skogen. Derfor åpner albumet med en låt om den norske koloniseringen av Sápmi på 1800-tallet.

Stort sett er musikk mektigere enn stillhet.

Sted

Nøtterøy kulturhus

Tinghaugveien 14, Nøtterøy

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.