Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Erasure

Erasure

Erasure (UK) - 18:00 Kongescenen

Tider

  • Lørdag 16. juli 2011, fra 18:00

Kommer fra: London, UK

Høres ut som: selveste gudfederne av synthpop.

Erasure har toppet UK albumlistene hele fem ganger, sammenlignet kan vi jo nevne Depeche Mode som har hatt to topp plasseringer. Erasure er bandet alle synthentusiastene digget på 80-tallet. Vi på Slottsfjellkontoret kommer til å synge med på A Little Respect for full hals til sommeren.

Vince Clark kan vel strengt tatt regnes som en av synthpoppens største låtskrivere. Han var låtskriveren bak Depeche Modes tre første singler, som inkluderte Just Can´t Get Enough. Han forlot Depeche Mode i 1981 for å starte nok et suksessfullt band, Yazoo. Etter to fantastiske album med Yazoo, valgte han derimot å gå videre nok en gang og dannet det mindre suksessfulle bandet The Asembly. Det ble derimot bare med en singel før Vince Clark la ut en annonse i Melody Maker hvor han søkte etter en vokalist til sitt nye prosjekt. Andy Bell fra Peterborough ble med på laget og Erasure var en realitet.

Det var først da bandet slapp deres fjerde singel, Sometimes (1986), at de fikk den anerkjennelsen de ønsket på øyriket. Erasure var en suksess, på tross av at plata The Circus ikke nådde til topps på listene. Det var derimot den vanskelige andreplata, som virkelig skulle gi bandet det store gjennombruddet. The Innocents sparket i gang med singelen Ship of Fools og endte opp på førsteplass på albumlistene i UK. Den første av fem topplaseringer i moderlandet. Vince mente at suksessen i USA uteble på grunn av hans åpenhet rundt legningen sin; "If I'd never said I was gay I think erasure would've taken off years ago in America". Gruppa hadde sin storhetstid frem til 1995, men har fortsatt å gi ut plater, og er aktuell med en ny fullengder til sommeren. Bandet lover derimot å spille haugevis av gamle hits som vil gjøre festivalsommeren komplett for bade gamle og unge fans.

Erasure har ikke spilt i Norge siden 1988. Det er derfor med stor begeistring at vi kan avsløre at hitmakerne kommer til Tønsberg til sommeren. Vi gleder oss!

Anbefales om du liker: Depeche Mode, Pet Shop Boys, Yazoo

Trivia: Erasure er også navnet på en diktskrivings-prosess der du tar en eksisterende tekst, fjerner ord, og sitter igjen med en ny tekst.

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.