Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Dylan Leblanc

Dylan Leblanc

Dylan Leblanc (US) - 15:15 Baglerscenen

Tider

  • Torsdag 14. juli 2011, fra 15:00

Kommer fra: Shreveport, Louisiana

Høres ut som: han er mye eldre enn han er.

Dylan Leblanc vokste opp blant session-musikere i det legendariske Fame Studios i Muscle Shoals, Alabama. Faren hans var countrylåtskriver og tok ofte Dylan med seg på jobb der. 7 år gammel hadde Dylan allerede lært seg å spille gitar, og da han fikk sin egen gitar av faren da han fylte 11 år, begynte han også å skrive egne sanger. Da han fylte 18 år ble han signet til Fame Studios eget publishing selskap og fikk dermed tilgang på studiotid i Fame Studios, studioet som hadde sin storhetstid på 60- og 70-tallet da artister som Otis Redding, Wilson Picket, Paul anka og Aretha Franklin gjorde innspillinger der.

Tidlig i 2009 fikk Geoff Travis, grunnleggeren av Rough Trade Records, høre musikken til Dylan, og signet han til Rough Trade. I fjor sommer kom det helt fantastiske albumet "Pauper's Field" ut til enestående kritikker. Egon Holdstad i Nordlys ga platen terningkast seks, og kaller "ulidelig vakker, moden, sjelfull, intelligent og storslagen musikk". Tom Skjeklesæther gir også platen full pott på ABC Nyheter, og mener at Leblanc er et "nytt ungt stortalent", som "setter dype spor etter seg allerede med sin flotte debutplate." Dagbladet trillet en femmer og synes det var "imponerende at han i så ung alder kan debutere med et album som virker så gjennomtenkt og modent og så til de grader er gjort på egne premisser."

LeBlancs sanger befinner seg i den tradisjonelle americana/folk sanger- og låtskrivertradisjonen hvor man finner gamle helter som Steve Earle, Neil Young og Townes van Zandt. Av nyere artister som opererer i samme landskap er det naturlig å trekke frem Ryan Adams, Ray Lamontage og ikke minst Lisse, som Leblanc har turnert i USA sammen med siste året.

Slottsfjell blir hans første konsert i Norge.

Anbefales om du liker: Lissie, Neil Young, Townes van Zandt, Ray Lamontage, Ryan Adams

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.