Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Dinosaur Jr.

Dinosaur Jr.

Kongescenen: Dinosaur Jr. (US)

Tider

  • Lørdag 17. juli 2010, fra 20:00

Tidenes viktigste indieband?
Bandet som pløyde vei for et band som Nirvana, men selv forble en kult-sensasjon - elsket av en elite. De nærmet seg et større kommersielt gjennombrudd da de kom seg inn på UK listene med singelen Start Choppin, og plata Where You Been i 1993, men nådde aldri ut til de store massene. Allikevel mener mange at Dinosaur Jr er et av indierockens viktigste band.

Grunnen til dette er rett og slett det banebrytende lydbildet på deres debutplate Dinosaur som kom ut i 1985. Sammen med Pixies og Sonic Youth var de i front, og kan regnes som et av banda som har influert flest indieband. Kurt Cobain var blodfan av bandet og var stolt som en hane da de varmet opp for Dinosaur Jr på deres Green Mind turne i 1991. Lite visste han da om at Nevermind, samme året, skulle bli en av rockens største kommersielle suksesser.

I 1997 ble bandet oppløst, og en verden av indierockere fortvilte over at favorittbandet omsider hadde kastet inn håndkleet etter flere interne stridigheter. Et band som for lengst hadde mistet den originale besetningen (Barlow 1988 og Murph 1993) og kun bestod av sjefshanen J Mascis. I motsetning til de ekte dinosaurene skulle Dinosaur Jr derimot reise seg igjen. Det mange skulle tro var en umulighet, ble virkelig i 2005. Bandet hadde gjenoppstått, og kranglehanene J Mascis og Lou Barlow hadde begravd stridsøksa, og med Murph bak trommene igjen var originalbesetningen komplett. I sommer skal dinosaurene erobre fjellet i Tønsberg.

http://www.myspace.com/dinosaurjr
http://dinosaurjr.com

Sted

Slottsfjell