Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Storbandkonsert

Storbandkonsert

Tider

  • Lørdag 13. juni 2015, fra 16:00

Billetter

Gratis

Vi ønsker båtfolket velkommen til STORBANDKONSERT lørdag 13. juni.

For Kelly Dickson, født i Nord Irland og oppvokst i Leeds, var det klart at sang og musikk skulle bli en del av livet fra en tidlig alder. Hun var aktiv i studiomiljøet allerede som 16 åring, som førte til en platekontrakt med polydor få år senere. Snart var det jazz og funk som sto i fokus, og hun ble raskt godt etablert i jazzmiljøet i England og fulgte så opp med å studere musikk på jazzlinja til Leeds College of Music, og senere Middlesex University i London.

Kelly debuterte med jazzplaten ‘Vocal Point’ i 2003, spilt inn i New York der hun hadde med seg bl.a den meget respekterte saxofonisten George Garzone. Dette samarbeidet fortsatte, og i 2007 reiste hun tilbake til New York, da med sin partner Werner Kristiansen som musikalsk leder på gitar, og spilte inn Doodlin’ med Garzone og hans trio. Som jazzartist har hun turnert og spilt på klubber og festivaler over hele Storbritannia i en årrekke.

Kelly ble forøvrig også oppdaget av Paul Wellers trommeslager, Steve White, i 2005 og ble med i hans autentiske funk band “The Players”, med forøvrige medlemmer Damon Minchella og Mick Talbot fra Style Council og Ocean Colour Scene. Dette førte til turnering i Storbritannia og Europa, med opptedener på bl.a Glastonury og Blue Note Milan. Albumet From the Six Corners ble spilt inn, der hun i tilegg til vokalistrollen skrev mye av matrialet til platen. Utover dette er hun aktiv som sessionvokalist og har samarbeidet med bl.a Corinne Bailey-Rae, Gwen Stefani og Jaki Graham.

I tillegg til hennes arbeid som jazzsangerinne har Kelly i de siste årene også fokusert på sitt prosjekt ‘Chapter Two’ med gitarist Werner Kristiansen, der de samler sine musikalske erfaringer, jobber med orginalt groovebasert matriale og henter like gjerne inspirasjon fra funk og blues som soul og jazz. Kelly er også vokalist og drivkraften i funkbandet Mamafeelgood. Hun har i de senere år inntatt scenen på Ronnie Scotts, Jazz Cafe, the Troubadour og Hippodrome i London, samt festivaler som Glastonbury, the Big Chill og kanskje høydepunktet som oppvarmingsband for John Legend på Dubai Jazz Festival.

Sted

Kulturhaven

Nedre Langgate 50, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Nedre Langgate 50, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.