Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Throwback Monday: Scarface

Throwback Monday: Scarface

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Mandag 2. april 2018, fra 19:00

Den 2. april kl. 19:00 blir det mafia-klassikeren med Tony Montana (Al Pacino) som i filmen satte en notorisk rekord i bruken av banneord. Bli med på denne månedens Throwback Tuesday og se igjen den kjente scenen hvor han i paranoid kokainrus hyler "meet my little friend" og lar maskingeværet snakke for seg.

Denne gangen var det "Scarface" som kom seirende ut av vår Facebook-poll!

Om filmen:
Vi er i Miami rundt 1980 og Castro tømmer fengslene sine i USAs ventende armer. I land kommer Tony Montana uten noe annet enn sin energi, bravado og hang til vold. Alt du trenger for å skape deg et navn i en verden hvor den minste antydning til menneskelighet bli sett på som en svakhet...

Brian De Palmas store gangsterefilm fra 1983 fikk ikke helt den varme mottagelse man skulle tro ut fra filmens status i dag. Brutaliteten var en ting - tre runder gjennom sensuren med diverse klipp og høringer skulle til før man unngikk den katastrofale "X", som sterkt ville ha begrenset filmens muligheter på kino. Språkbruken var en annen ting, filmen satte en notorisk rekord i bruken av banneord. Men det største problemet kritikerne hadde var nok filmens moral - den amerikanske drømmen om å arbeide seg opp fra ingenting til et liv i luksus er ikke mulig uten å ta noen store snarveier utenfor loven. Naturligvis er den obligatoriske undergangen til de kriminelle med, likevel er det ingen tvil om at publikums sympati hele tiden ligger hos Tony Montana - selv når han i paranoid kokainrus hyler "meet my little friend" og lar maskingeværet snakke for seg.

Oliver Stone skal ha mye av æren for manusets overbevisende miljøskildringer, ikke overraskende da han selv slet med kokainavhengighet på denne tiden. Godt betalt dro han like godt til Paris for seks måneder og kom tilbake nykter og med et ferdig manus i kofferten.

Medvirkende: Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio, Robert Loggia, Miriam Colon, Paul Shenar, Harris Yulin, F. Murray Abraham, Angel Salazar, Arnaldo Santana, Pepe Serna, Michael P. Moran, Al Israel, Dennis Holahan, Mark Margolis, Michael Alldredge, Ted Beniades, Richard Belzer, Victor Campos.

Sted

Kilden kino

Kilden 8, 3117 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Kilden 8, 3117 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.