Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Vikingleker

Vikingleker

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Fredag 9. september 2016, fra 17:00

Billetter

Nettkjøp

Lekegoden og Trollet – leker og aktiviteter

Lekegoden og Trollet arrangerer historiske leker og idretter fra vikingtid og middelalder. Lekegoden har gjennomført dressurkurs med Trollet, og har diplom for dette.
På Tønsberg Vikingfestival vil de arrangere et utall leker og konkurranser for barn i alle aldre og til slutt kåre Vestfolds beste Viking � Bli med!

Lekegoden: Jonas Berlin har drevet med Historiske leker siden 2008.
Jeg jobbet da på Bronseplassen (historisk gård i Høvåg/Lillesand), og hadde ansvaret for å aktivisere skolebarn som kom på en dag i vikingtid. Steinbæring, bueskyting og øksekast er fine aktiviteter, men jeg ønsket noe mer. I sagaene og hos Saxo fant jeg noen leker beskrevet, som hørtes intresante ut, og disse forsøkte jeg ut. Først med venner, så med skoleklasser o.l. Dette ble en stor suksess, lekegoden_og_trollet_fot_Espen Winthersmalog jeg ble forespurt om å gjøre dette som teambuilding for voksne. På den tiden hadde jeg ansvaret for underholdningen på Bronseplassen Vikingmarked, og med budsjetter som nesten ikke eksisterte måtte jeg ta underholdning fra det jeg kunne selv, og slik ble leker en fast del av underholdningen i Agder Vikinglag. 2010 gikk jeg et kurs i historiske leker med Tegle Glima, og lærte hvordan de tolker og gjennomfører leker.
Dette konseptet med å aktivisere publikum ble etterhvert lagt merke til, og jeg begynte å få bookinger til andre markeder, museer o.l.

Trollet: Morten Markseth ble med i 2011. Han har bygd seg opp mye erfaring siden da. Han er også en person som blir hørt om noen deltagere skulle gå inn i leken med litt vel sterkt vinnerinstinkt.

F.o.m. 2011 har vi stort sett vært fullbooket på div viking og middelalder-markeder, museer og andre eventer, i sommerhalvåret.
Vårt konsept er å aktivisere publikum (og vikinger/utstillere) med historiske leker fra vikingtid og middelalder.

Tid:

Fredag kl 13 og 17
Lørdag kl 13 og 17
Søndag kl 12 – FINALE!
Sted: Lekeodden ved Støperiet

Pris: GRATIS!

Sted

Støperiet

Rambergveien 5, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Rambergveien 5, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.