Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Katy B

Katy B

Katy B (UK) - 20:35 Baglerscenen

Tider

  • Fredag 15. juli 2011, fra 20:30

Englands nye popstjerne kommer til Norge og Slottsfjell i sommer.

Kommer fra: Peckham, Syd-London

Høres ut som: Dubsteppens første virkelige popstjerne.

Helt fra barndommen har Katy B visst at hun ville synge, og med foreldre som støtte kom hun inn på den etter hvert kjente BRIT-skolen i England, skolen som har fostret sangere og musikere som Adele, Amy Winehouse, Imogen Heap, Jamie Woon, Jessie J og Kate Nash. Mens hun fortsatt gikk der lånte hun stemmen sin til låten Tell Me, som ble en klubbhit i UK, og gjorde at produsenter og DJ'er fikk ørene opp for henne. Geeneus - produsent, DJ og medeier i legendariske radiostasjonen Rinse FM - var først ute og tok kontakt, og debutalbumet "On A Mission", har blitt et herlig amalgam mellom Katy's tekster og melodier, og beats fra Geeneus, hans kompanjong Zinc, Benga (Magnetic Man) og Benny Ill (Horsepower Productions).

Albumet er en god miks av soul og pop, men rommer også elementer av dubstep og grime med tekster hentet fra hverdagslivet i Peckham. Albumets første singel "Katy on a Mission" ble sluppet i fjor, og har i skrivende stund så vidt imponerende 12 millioner visninger på Youtube. Denne har man også hørt i løpet av vinteren på norsk P3, som nå også har spilt singelen "Lights On" der hun samarbeider med Ms. Dynamite og tredjesingelen "Broken Records" er nå også playlistet.

Albumet gikk i sin første uke rett inn på en imponerende 2. plass på de engelske salgslistene, kun slått av Adele. Plata har fått strålende kritikker fra blant annet NME, Pitchfork, Quitus, Guardian og Drowned in Sound.

Turneen til Katy B i England går for utsolgte hus og ekstrakonserter overalt om dagen, og vi er særdeles stolte over som eneste norske fesival å ha henne på årets plakat.

"This is the British pop debut of the year" NME

Anbefales om du liker: Magnetic Man, Lily Allen, The Count & Sinden

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.