Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Stefano Bollani og "Det spirer" nachspiel

Stefano Bollani og "Det spirer" nachspiel

Stefano Bollani og "Det spirer" nachspiel - Støperiet

Tider

  • Fredag 29. april 2011, fra 20:00

Urijazz og Tønsbergs blad har skapt en tradisjon med arrangementet på Støperiet natt til 1. mai. I år flytter vi det en dag fram til fredag 29. april.
Vi starter med Stefano Bollani Trio kl. 20.00 før vi løsner på snippen for party og nachaspiel med soulbandet Funky Hot Grits der vi bl.a. finner Jarle Bernhoft og folk fra Jaga Jazzist!

Italienske Stefano Bollani er ikke bare en gudebenådet virtuos, han er også en spilloppmaker av rang. Med trioen, hvor han har med de to danskene Jesper Bodilsen på bass og Morten Lund på trommer, utfolder han seg fra det rytmisk frigjorte til det magisk vakre. Bollani gir ut plater på prestisjeselskapet ECM, og regnes for å være en av Europas beste jazzpianister. Kom på Støperiet for en unik opplevelse. Trioen gjør kun noen få konserter i Norge, og Urijazz har vært så heldige å få tak i dem!

Etter at Bollani har avsluttet sitt lyriske sett er det klart for fest og nachspiel etter Tønsbergs Blads "Det spirer" arrangement. Jarle Bernhoft har endelig fått sitt definitive gjennombrudd. Han har i mange år vært sett på som en av Norges beste vokalister. Sammen med folk fra Jaga Jazzist har han drevet sideprosjektet Funky Hot Grits som stort sette spiller en konset i året, 17. mai på Mono i Oslo. De spilte for Urijazz på Støperiet et par år siden, den konserten snakker folk ennå om.

The Funky Hot Grits spiller 70-talls funk og soul med stor vekt på artister som Curtis Mayfield, Sly Stone og The Meters. Med felles kjærlighet for gammel funk tråler det 7-mannssterke orkesteret gjennom musikken med stor respekt for materialet, men tar seg også friheter til totale utskeielser. The Funky Hot Grits har holdt det gående som biprosjekt til Jaga Jazzist, Bigbang, The Source og Planet Derrick i mange år, men har nå funnet seg til rette med Norges tøffeste soulvokalist, Jarle Bernhoft. The Funky Hot Grits legger stor vekt på den vokale arven som Sly Stone og The Meters stod for hvor alle orkesteret hadde sine egne sanglinjer i tillegg til koringer.

Vi regner med trøkk, bestill billetter på urijazz@urijazz.no

Her blir det fest!

Sted

Støperiet

Rambergveien 5, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Rambergveien 5, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.