Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

In the Country - WHITEOUT

In the Country - WHITEOUT

In the Country - WHITEOUT

Tider

  • Tirsdag 19. oktober 2010, fra 20:00

In the Country har gjennom årene utmerket seg som et av de mest særegne banda vi har i den norske jazzheimen.

Pianist og låtskriver Morten Qvenild tilhører spydspissen i det nytenkende norske musikermiljøet som later til å bry seg mer om kvalitet enn genretilhørighet. Han har vært og er en viktig medspiller i band som Jaga jazzist, Shining, Susanna and the Magical Orchestra og i Solveig Slettahjells Slow Motion Orchestra.

Med Whiteout "live" har Morten Qvenild utvidet sin egen trio In the Country, med Andreas Mjøs på vibrafon og gitar, samt livefilming og videoprojektering av lysdeigner Nico Benz. Formatet på denne konserten, som Rikskonsertene nå sender på turné, er spektakulært video- og lysdesign som danner en film noir- ramme rundt det musikalske og konsertopplevelsen.

Musikken faller lett i øret med ballader og improvisert driv i skjønn forening. Bandets progressive røtter kommer virkelig til sin rett denne gangen. Whiteout er et strålende manifest fra en trio som er så samspilt at de lett evner å gi hverandre rom. Og kanskje er det nettopp det som gjør at lyden til tider virker så stor, så episk.

Om deres siste album Whiteout (2009) skrev det kredible nettstedet All about jazz: "In The Countrys most mature, evolved and convincing album yet" og plasserte Whiteout i "årets beste album"-liste.

Sted

Nøtterøy kulturhus

Tinghaugveien 14, Nøtterøy

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.