Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Åpning av festivalutstillingen

Åpning av festivalutstillingen

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Torsdag 22. juni 2017, fra 18:00

Sted: Gamlehorten Gjestegård/Ølhallen
Festivalkunstner Siggen Stinessen stiller ut sine fantastiske
fotograier i Ølhallen under festivalperioden. Utstillingen er åpen i forbindelse med konsertene.

Et kunstnerisk sidesprang

Hva gjør en kunstner som har fotografert landskap hele sitt yrkesaktive liv, når han kommer hjem fra ferie og oppdager at hagen er fullstendig gjengrodd? Når plenen er over en meter høy? Jo, han gjør det til et prosjekt!

Fotografiene på denne utstillingen er resultat av naturens mange muligheter som vi får hvis vi har evne til å se det. Og Stinessen har gjennom hele sin karriere søkt, sett og omsatt omgivelsene til bilder. Hageflekken med den ustyrlige plenen er omgjort til fotografier som kan minne om kammermusikk, de er nære, lekne og med stor personlighet. Disse fotografiene av strå og gress kan nesten minne om portretter. De strekker seg som om de sier "se meg". Stilistisk kan de minne om japanske tegn på hvitt papir eller noe som er skapt med røtter i modernismen.

Siggen Stinessen (f. 1942) debuterte tidlig på 1970-tallet og var den første som fikk kunstnerlønn som fotograf i 1977. Samme året stilte han ut på Preus Fotomuseum i Langgaten her i Horten. Han har siden stilt ut i Fotogalleriet, Oslo og Drammen Kunstforeninger bl.a., Stenersenmuseet, Nordnorsk Kunstmuseum og Haugar Vestfold Kunstmuseum. Han er representert i Nordnorsk Kunstmuseum, Preus museum og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design bl.a.

Sted

Gamlehorten Gjestegård

Øvre vei 5A, Horten

Powered by Google

Du kan åpne adressen Øvre vei 5A, Horten i Google Maps eller Apple Maps programmet.