Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Rose Wylie - Woff Woff

Rose Wylie -  Woff Woff

Tider

  • Lørdag 19. januar 2013, fra 14:00

Billetter

Gratis

Rose Wylie (f. 1934) er en fremstående maler på den engelske kunstscenen. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd så sent som i 2010 da hun ble valgt som den britiske representanten til utstillingen Women to Watch på National Museum of Women in the Arts i Washington. Wylie har hatt utstillinger i New York, Miami, Berlin, London og Moskva, og i mai 2013 skal hun også ha en separatutstilling på Tate Britain. Utstillingen på Haugar, som i hovedsak viser arbeider fra de ti siste årene, er hennes første presentasjon i Skandinavia.
Rose Wylies bilder inneholder et rikt register av maleriske uttrykk, som ofte får et collageaktig preg. Gjennom sin spontane penselføring og sine store formater kombinerer hun det lekne og virtuose med en monumental kraft. I noen bilder inntar figurene animasjonsfilmens enkle og troskyldige uttrykk, samtidig som tekstbrokkene og den serielle fremstillingen kan gi en assosiasjoner til popkunst, graffiti og Street Art. Mange av hennes arbeider består av flere malerier sammenføyet i tette grupper. På Haugar vil disse verkene bli montert horisontalt i lange friser som også kan påminne om tegneseriens visuelle flyt.
Utstillingen er kuratert av Haugars konservator Tone Lyngstad Nyaas og vil ledsages av en katalog utgitt på SKIRA forlag der både hun, Jennifer Higgi og Jeff McMillan bidrar med tekster om kunstneren.

Sted

Haugar Vestfold Kunstmuseum

Graabrødregaten 17, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Graabrødregaten 17, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.