Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Mathias Eick Kvintett – vender hjem igjen

Mathias Eick Kvintett – vender hjem igjen

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Onsdag 1. mars 2017, fra 20:00

Nok en gang vender Mathias Eick hjem til Vestfold med suksess i bagasjen. Mathias var jubileumsartist hos Urijazz da vi, og han, rundet 30 år i 2009. Da ble han også tildelt Urijazz-prisen. Hans første spillejobb hos Urijazz var i 2001 med Jaga Jazzist.

Etter å ha vært en av Norges mest lovende jazztalenter fra tidlig alder beveger Mathias Eick seg sakte men sikkert mot å bli en av Nordens beste musikere uavhengig av aldersgruppe og sjanger. På tross av at han fortsatt bare er 37 år, har han en imponerende rekke prestasjoner og priser bak seg. Blant disse er prisen for «International Jazz Talent» tildelt ham i 2006 av International Jazz Festivals Organisation / International Association for Jazz Education i New York. Deretter vant han Norges største musikkstipend, Statoil-stipendet, i 2009. Han har utgitt tre soloalbum på ECM, verdens mest innflytelsesrike plateselskap for jazz. Hans siste utgivelse er «Midwest», som kom i 2015.

Mathias har også deltatt på en mengde andre utgivelser der han spiller trompet, kontrabass, vibrafon, piano, gitar – eller som han selv sier det: «det som er nødvendig». Noen av hans samarbeidspartnere har vært Trondheim Jazzorkester med Chick Corea, Pat Metheny, Mike Stern, Lars Danielsson, Iro Haarla, Manu Katché, Jacob Young og – Turboneger! Eick er også tidligere medlem av det sjangertrassige norske bandet Jaga Jazzist og har bidratt på mer en femti innspillinger i nær sagt alle sjangere. Musikken Mathias framfører, er hovedsakelig egne komposisjoner og en videreføring av den distinkte skandinaviske jazztradisjonen, men med islett av den amerikanske melankolske og lyriske trompetmesteren Kenny Wheeler.

Mathias Eick - trompet
Håkon Aase –fiolin
Andreas Ulvo - flygel
Audun Erlien - bass
Torstein Lofthus – trommer

Sted

Café M

St. Olavs gate 22, 3112 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen St. Olavs gate 22, 3112 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.