Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Lang dags ferd mot natt

Lang dags ferd mot natt

UTSOLGT: Lang dags ferd mot natt

Tider

  • Onsdag 29. september 2010, fra 19:00

Liv Ullmann, Bjørn Sundquist og Anders Baasmo Christiansen står i spissen for et enestående skuespillerlag som skal på turné med Riksteatret til høsten!

Stykket er skrevet av den verdenskjente dramatikeren Eugene O'Neill, og regnes av mange som den ypperste av de amerikanske klassikerne.

I Lang dags ferd mot natt får vi oppleve et oppgjør mellom mor og far og to voksne sønner i familien Tyrone - i løpet av en skjebnesvanger natt. Dette er det siste skuespillet O'Neill skrev, og det er tydelige parallelle trekk mellom familien Tyrones familiehelvete i stykket, og O'Neills egen familiebakgrunn. Den yngste sønnen sendes til et sanatorium for å bli frisk av tuberkulose, og han forakter faren for at han sender ham bort. Moren er ødelagt av narkotiske stoffer, og hans eldre bror av alkohol.

Kort om forfatteren:
Eugene O'Neill (født 16. oktober 1888 på et hotellrom på Broadway, død 27. november 1953 på et hotellrom i Boston) var en amerikansk dramatiker og En lang dags ferd mot natt er hans mest kjente stykke som ble skrevet i 1941. Likheten mellom hans egen familie og stykket var så åpenbar at han forbød å oppføre stykket inntil 25 år etter sin død. Han ble tildelt nobelprisen i litteratur i 1936.

Sted

Nøtterøy kulturhus

Tinghaugveien 14, Nøtterøy

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.