Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Röyksopp

Röyksopp

Röyksopp -22:00 Kongescenen

Tider

  • Torsdag 14. juli 2011, fra 22:00

Kommer fra: Tromsø

Høres ut som: Norges utvilsomt største og beste elektroniske band gjennom tidene.

Vi gleder oss storveis til å endelig få besøk av de norske legendene Röyksopp, et band som ikke gir så alt for mange konserter her hjemme. Vi ser frem til dansefest og kjempestemning åpningsdagen torsdag 14. juli.

Svein Berge og Torbjørn Brundtland traff hverandre da de var bare 12 og 13 år gamle. De delte begge to interessen for elektronisk musikk, og begynte snart å spille sammen som en del av techno- og elektronika-miljøet i Tromsø på starten av 90-tallet. Röyksopp ble imidlertidig først grunnlagt i Bergen i 1998, og bandet fikk ganske kjapt en suksess med singelen "So Easy", utgitt på Tellé Records. I 2001 kom det internasjonale gjennombruddet til Röyksopp med albumet "Melody A.M" og singelene "Poor Leno", "Eple", "Remind Me" og "Sparks". Populariteten til bandet kom nok ikke minst på grunn av de banebrytende musikkvideoene de har blitt så kjent for.

Elektropopingeniørene Brundtland og Berge ga så i 2005 ut andrealbumet "The Understanding" med "Only This Moment" og "What Else Is There" som de ledende singelspora.
I 2009 kom så "Junior" ut og kunne skilte med Robyn i toppform på "The Girl And The Robot", og "This Must Be It", Karin Drejier fra The Knife og Fever Ray på vokal. Röyksopp har siden starten vært flinke til å plukke opp spennende og up and coming vokalister til å synge på platene sine. Folk som Erlend Øye, Karin Drejier, Lykke Li og Robyn bør nok også takke Röyksopp for litt drahjelp i sine respektive karrierer. Junior fikk glimrende kritikker av pressen når den kom ut, med blant annet femmere fra VG og Lydverket.

I fjor kom så "Senior" ut, en anderledes og mørkere plate fra Röyksopp. Plata inneholder kun instrumentale låter, og har en mer tilbaketrukket og introvært stemning over seg. Igjen er videoer et viktig element i markedsføringen til Röyksopp, før plata kom ut dukket det opp en absurd promovideo, den apokalyptiske musikkvideoen til "The Drug" skapte mye diskusjoner på nettet, og det ble gjennomført en videokokurranse på nettet. Her kan du se vinnervideoen til den siste singelen "Forsaken Cowboy-.

Trivia: Kjemperøyksoppen (Langermannia gigantea) er verdens største overjordiske sopp.

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.