Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Ingerid Kuiters - Lost in Decoration - Retrospektiv

Ingerid Kuiters - Lost in Decoration - Retrospektiv

Tider

  • Lørdag 22. januar 2011

Billetter

Gratis

Ingerid Kuiters (f. 1939) har gjennom en mangfoldig produksjon i over 50 år markert seg som en av Vestfolds mest sentrale og folkekjære kunstnere. Hun har hatt stor utstillingsaktivitet i inn og utland og har utført mange utsmykningsoppdrag i fylket. Utstillingen, som er Kuiters første retrospektive på et kunstmuseum, presenterer et bredt utvalg av maleri og skulptur fra 1960 frem til i dag.

Etter at hun forlot hjembyen Sandefjord i ungdommen og hadde gjennomført sine fire år på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, levde hun et omflakkende liv i blant annet Københavns og New Yorks kunstnermiljøer. Under sitt 11 år lange forhold til den nederlandske jazzpianisten Piet Kuiters var Amsterdam hennes faste base. Her ble hun medlem av den anarkistiske kunstnergruppen Universal Moving Artists og fikk i den forbindelse mulighet til å vise sine malerier på Stedelijk Museum.

I 1960- og 70-årene var Kuiters verk influert av hippiebevegelsens psykedeliske Flower-Power estetikk, hvor både ornamentikken og symbolbruken i stor grad skrev seg fra Østens billedbruk, særlig mandalaens meditative symmetri. I denne perioden begynte hun også å bruke den japanske lakkmaleriteknikken som hun helt siden 80-årene har anvendt i sine bemalte treobjekter, der gammel rekved og nedslitte bruksgjenstander har tjent som underlag for en stilisert og fabulerende figurasjon med assosiasjoner til afrikansk og syd-amerikansk folkekunst.

Utstillingen, som er kuratert av Haugars konservator Tone Lyngstad Nyaas, presenterer også Kuiters nye skulpturer hvor hun setter sammen ulike typer objekter. I disse underfundige assemblagene retter hun humoristiske kommentarer til samtidens konsumkultur, normer og kjønnsidealer

Sted

Haugar Vestfold Kunstmuseum

Graabrødregaten 17, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Graabrødregaten 17, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.