Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu

Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu

Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu

Tider

  • Tirsdag 28. juni 2011, fra 20:00

Ingen spiller saksofon som Jan Garbarek.

Hans sound har blitt et umiskjennelig varemerke, en sound som over lang tid har antatt en annen dimensjon enn hva vi vanligvis forbinder med jazz. Utallige plateutgivelser, opptredener i verdens mest kjente konsertsaler, mangeårig samspill med Keith Jarrett og det unike samarbeidet med The Hilliard Ensemble har gjort denne makeløse saksofonisten populær på tvers av alle musikalske sjangre og grenser.

I sine komposisjoner og improvisasjoner er Jan Garbarek en sann mester i utrolig klangfull musikk som trenger seg dypt inn i sjelen. Ekspansive lydsfærer beveger seg fra det absolutt rolige til det ekspressivt medrivende, men den utrolige følelsen av dyp fred blir aldri kjedelig. Konsertene hans utvikler seg nærmest på organisk vis, med en stadig stigende spenning. Musikken er hymnisk og nøktern, dyp og samtidig ualminnelig åpen, intens snarere enn sentimental.

Under konserten i Tønsberg vil Garbarek bli akkompagnert av sin keyboardist gjennom mange år, Rainer Brüninghaus, den brasilianske bassisten Yuri Daniel og mesterperkusjonisten Trilok Gurtu fra India. Disse musikerne, alle teknisk eminente, garanterer at denne reisen vil by på en ekstraordinær konsertopplevelse fylt av magiske øyeblikk. Den åpenbare sansen for fortettet stemning skaper et lydverk som vil sette dype avtrykk - en sanselig fornemmelse

Jan Garbarek saksofon
Rainer Brüninghaus piano
Yuri Daniel bass
Trilok Gurtu perkusjon

Foto: garbarek.com/Guri Dahl

Sted

Oseberg kulturhus

Ollebukta 3, 3126 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Ollebukta 3, 3126 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.