Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Førpremiere og regissørbesøk: "Per Fugelli - siste resept"

Førpremiere og regissørbesøk: "Per Fugelli - siste resept"

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Tirsdag 23. januar 2018, fra 19:15

Billetter

Nettkjøp

Vi inviterer til førpremiere av filmen "Per Fugelli - siste resept" tirsdag 23. januar kl. 19:15 på Nordisk Film Kino Horten. Vi får storfint besøk av regissør Erik Poppe før filmen, som forteller om sitt samarbeid med Per Fugelli.

Som Kinoklubb-medlem får du halv pris på kinobilletten til denne forestillingen!

Samfunnet var hans pasient, hele landet hans skrivebord, og mediene hans konsultasjonsrom. Som vår kollektive fastlege har han snakket i store, vakre bokstaver, og gjerne i krigstyper, om helsa vår. Samfunnsdebattanten og sosialmedisineren Per Fugelli ble det siste halvannet året fulgt tett av filmskaper Erik Poppe, og resultatet er et meget personlig, tankevekkende og humoristisk portrett.

"Per Fugelli - siste resept" er en rørende og livsbejaende film om å leve for fullt til det hele er over.

Per Fugelli ble de siste årene hyllet for sin humanisme, samfunnsengasjement, humor og åpenhet om døden, noe som reflekteres i filmen.

Fugelli kjempet mot moralisme, kroppspress, prestasjonssamfunnet og innvandringsfiendtlighet. Som samfunnsdebattant og sosialmedisiner sov han aldri, han var like opptatt av samfunnets som kroppens skavanker.

Like på tvers som hans varemerke, sløyfa han alltid bar i halsen, plasserte han seg på tvers i den norske offentlighet. Hans resept på å lure døden, uke etter uke, besto i å fylle livet med mening, engasjement og humor. Han hamret løs kronikker og innlegg om sine nye funn han ville dele. Om det politiske frostsjokket som rammer Norge, om målene for helse og lykke som blir mer og mer uoppnåelige og ikke minst om de syv dødsgleder. - Det er ikke så ille som folk vil ha det til, og den som dør får se, sa Fugelli med et leende.

Per Fugelli skrev nesten femti bøker, utallige aviskommentarer og han fikk en rekke utmerkelser. Fritt ords pris fra 2013 var hans viktigste anerkjennelse.

Møtet mellom Per Fugelli og Erik Poppe innledet det siste halvannet året av Per sitt liv. Når Per Fugelli valgte å stanse den videre medisinske forlengelsen av livet, dødsfasen, startet de to samtidig å dokumentere siste akt og noen av de vakreste øyeblikkene i Pers liv. - Filmingen har gitt meg enda en mening og friske nye farger i livet. Kanskje kommer jeg til Hollywood, smilte han lurt, kort tid før han døde i september 2017.

Medvirkende: Per Fugelli, Charlotte Fugelli, Aksel Fugelli

Sted

Horten kino