Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Anne Stabell - Immer wieder weiter spinnen

Anne Stabell - Immer wieder weiter spinnen

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Lørdag 21. mai 2016, fra 13:00

Anne Stabells tekstile tråder, nettverk og objekter som tilsammen utgjør installasjonsverket IMMER WIEDER WEITER SPINNEN fyller i disse dager gallerirommene i Vestfold Kunstsenter. Vi inviterer til åpning lørdag 21. mai kl 13.
Åpningstale ved tekstilkunstner Maria Ryan Sondresen.

IMMER WIEDER WEITER SPINNEN er en fortelling om fornyelse. Gammelt sengetøy rives i strimler og spinnes sammen til store nett. Formen avhenger av sted og situasjon. Sammen med nettene plasseres figurer og veggarbeider som også er spunnet og vevet av strimlet sengetøy. Utstillingsrommet gjøres om til et grenseland man kan bevege seg fysisk i. Publikum inviteres til å bidra gjennom å levere fra seg sengetøy de ikke lenger har bruk for. Prosess og resultat får dermed en kollektiv karakter.
Som tittelen antyder er utstillingen et arbeid som stadig fortsetter. Ideen er å la livets tilfeldigheter, inklusive visningsrommene og hva slags sengetøy kunstneren får tak i, bestemme i hvilken retning fortellingen skal utvikle seg fra gang til gang.
Hun lar alt som påvirker seg påvirke prosessen når hun arbeider. Kunstnerens ønske er at publikums assosiasjoner skal vandre like fritt som hennes egne, og at de kan forholde seg til det de opplever som til en drøm man ikke helt forstår, men som oppleves virkelig så lenge man er i drømmen. Carl Gustav Jungs teorier om drømmer og deres betydning for menneskelige endrings-prosesser er en av hennes viktigste inspirasjonskilder.
Figurer, veggarbeider og planlegging i modell forberedes på atelieret, - mens mye av spinningen gjøres på stedet, tilpasset rommene, og gjerne med publikums deltakelse.

ANNE STABELL er tekstilkunstner, bosatt i Skien i Telemark og Husum i Nordfriesland i Tyskland, har deltatt i tallrike internasjonal anerkjente utstillinger i Europa, USA og Kina så vel som regionale og nasjonale utstillinger i Norge. Hun har vunnet en rekke priser og stipender og har hatt tallrike oppdragsverk for offentlige- og private bygg.www.annestabell.no

Velkommen til åpning lørdag 21. mai kl 13!
Utstillingen varer til og med 19. juni 2016.
Kunstnersamtale 16. juni kl 18
Åpningstider: Onsdag - fredag 11- 16. Lørdag - søndag 12-15

Utstillingen er støttet av Statens Utstillingsstipend.

Sted

Vestfold Kunstsenter

Øvre Langgate 28, 3110 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Øvre Langgate 28, 3110 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.