Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Triztan Vindtorn - en hyllest!

Tider

  • Lørdag 7. november 2009, fra 20:30

Elfi Sverdrup var kjæreste og samboer med Triztan Vindtorn gjennom mange år fram til han gikk bort i mars. Sammen med Urijazz og Litteraturuka i Vestfold har hun regissert en hyllest til Triztan. Hun deltar selv både med diktopplesing og som vokalist i trioen Akku, der de andre to medlemmene er Ruth Wilhelmine Meyer på vokal og Lars Andreas Haug på tuba. Det blir også musikalsk innslag ved saksofonisten Jørn Winnes, som samarbeidet mye med Vindtorn. Videre er følgende klare for hyllesten i skrivende stund: Torgeir Rebolledo Pedersen, Thor Sørheim og Geirr Johnson.

Den Drammens-baserte lyrikeren ble født i 1942 under navnet Kjell Erik Larsen. Han ble regnet som landets fremste surrealistiske lyriker. Forfatteren var også kjent for sine mange opptredener og performances. Kjell Erik Vindtorn byttet navn til Triztan i 1999. Navnet tok han etter en stambar på Ibiza, hvor han også bodde i perioder. Samarbeid med kunstnere i andre kunstarter, ikke minst innen billedkunst og musikk i flere sjangere, fra jazz og klassisk til latinamerikansk og blues, preget store deler av arbeidene og opptredenene hans.

Første diktsamling var «Sentrifuge», som kom i 1970. Andre titler er «Froskemannskoret», «Huset gråt mye som barn», «Vokt Dem for huden». Han har gitt ut bøker inspirert etter reiser i Kina og flere års opphold i København, bl.a. «Dannebrog i mitt langbente hjerte». Hans siste diktsamling «Sirkus for usynlige elefanter» kom i 2008.

Sted

Støperiet

Rambergveien 5, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Rambergveien 5, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.