Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Odd Børretzen og Roberto Ponzato Lars Martin Myhre/Ingvar Hovland

Tider

  • Fredag 6. november 2009, fra 20:30

Kårner kafé:
Lars Martin Myhre - gitar og vokal
Ingvar Hovland - resitasjon
Olaf Knerten Kamfjord - bass
Terje Johannesen - gitar
Jon Rosslund - trommer

Odd Børretzen og Lars Martin Myhre på samme scene, men i kveld hver for seg - «Alone together», for å sitere en jazztittel.

Odd Børretzen er et ikon i norsk kulturliv og trenger ingen nærmere presentasjon verken for vestfoldpublikummet eller nasjonen for øvrig. Han er innehaver av Urijazzprisen, flere Spellemannpriser, Vestfolds litteraturpris og Tønsberg kommunes kulturpris - for å nevne noen. I sitt 83. år er han still going strong, og det er en ære og en stor glede for Urijazz å kunne ønske ham velkommen til scenen i Støperiet.

Børretzen innleder kvelden med akkompagnement av pianisten Roberto Ponzato, og øser av sitt overflødighetshorn

Deretter går vi inn i Kårner kafé - et lite univers omkring en særdeles brun kneipe beliggende på et hjørne ett eller annet sted i kongeriket Norge, litt «Bellmann på puben».

Her møter vi en del av stamgjestene; et rufsete og slitent klientell - men tidvis likevel med atskillig livsvilje. «Kongen på haugen» er den lett kriminelle og tungt arbeidsskye Frivoll. Der andre strør om seg med livsmotto som «grip dagen!», er Frivoll mer for å «ta kvelden». Også Josse, en gang i tiden kjent som presten Johannes, er en markant skikkelse som stadig har ett og annet å forkynne for sine svirebrødre på Kårner. Det samme kan sies om frifanten og lystsmugleren Frederic Feyer, den høyst konkursrammede Direktøren, den havarerte Chiefen og deres alles Britta Blomme. Og over dem alle våker stedets innehaver Erna, med sitt omsorgsfulle blikk og romslighet - både i forhold til sine gjester og til skjenkeloven. Myhre og Hovland tar oss med på Kårner Kafé og presenterer oss for stamgjestenes sorger og gleder med varme og humor og uten moralsk pekefinger - i salig Bellmans ånd, men anno vår egen tid.

Lars Martin Myhre er en av pionerene i Urijazz. Seinere er han kjent for sitt samarbeid med Odd Børretzen og egne utgivelser. Ingvar Hovland har i mange år levert tekster til Myhre, og deltar her også på scenen. Bandet med Knerten, Terje Johannesen og Jon Rosslund har tjent Urijazz siden klubbens tidlige tid, og Terje og Knerten har begge fått Urijazz-prisen.

Dette er en av tre konserter i Støperiet som Urijazz gjennomfører i samarbeid med Litteraturuka i Vestfold under tittelen JAZZ & POETRY.

Sted

Støperiet

Rambergveien 5, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Rambergveien 5, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.