Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

The Golden Filter

The Golden Filter

Baglerscenen: The Golden Filter (US/AUS)

Tider

  • Lørdag 17. juli 2010, fra 21:00

Vi er ekstremt fornøyd med denne bookingen og gleder oss veldig til å se bandet på Slottsfjell i sommer. Dette er noe av det mest spennende innen elektronisk pop/nu-disco om dagen, og er et band vi ikke ser bort ifra kan headline festivaler neste sommer.

Duoen som er basert i New York nevner Saint Entienne og Pink Floyd som referanser til musikken sin, men vi legger gjerne til band som Røyksopp, Goldfrapp, Soft Cell, The Human League og Air. Det er en aura av mystikk rundt bandet, med alt fra difuse og hemmelighetsfulle pressebilder, til smått forvirrende websider og merkelige og estetisk gjennomførte musikkvideoer.

Hypen rundt bandet startet etter at de gjorde en remiks av Cut Copys Far Away i 2007, og de siden vært et ettertrakta remixnavn. Blant annet har de remixer av Peter, Bjørn & Johns Lay it down, Little Boots og Emire og the Sun på Cv'en.

I 2009 ga de ut sin første singel, Solid Gold, og de fikk ekstremt mye oppmerksomhet rundt bandet, og både Pitchfork og NME skrøyt hemningsløst. Siden har singelene Hide Me og Thunderbird vært med på å bygge opp forventningene til albumet «Voluspa» som kommer 26 april på Brille Records (The Knife, Good Shoes). Slippet feirer de på Slottsfjell i sommer!

"Like the first expectant pangs of disco-biscuit gut-rush" RCRD LBL
"The Golden Filter clearly have the sonic wizardry to bring you under their control" Dazed & Confused

"Wondrous arpeggiated disco grooves meet lush Goldfrapp-esque dream pop melodies." Puregroove

"The secretive New Yorkers wont be anonymous once this makes the leap from blogosphere to the masses" NME

"Fucking brilliant" BigStereo

http://www.myspace.com/thegoldenfilter
http://www.thegoldenfilter.com

Sted

Slottsfjell