Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Tintin og jeg

Tintin og jeg

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Tirsdag 13. februar 2018, fra 20:30

Tegneseriekarakteren TinTin ble skapt av Hergé, en ensom mann med et komplisert sinn, som sjelden ga intervjuer. I 1971 lyktes imidlertid en ung fransk journalist å få til et intervju over tre dager med kunstneren. I 2002 skapte dansken Anders Østergaard intervjuet om til en svært gripende mosaikk av et kunstnerportrett.

Intervjuet gikk over flere timer, gjennom tre dager – og er en underlig fortelling. Blant annet avslører Hergé at alt som Tintin tenker på og gjennomgår, har paralleller til hans eget liv og det 20.århundret. Tintin reiser mye. Hergé reiste aldri, men likevel er alle tegningene fra de ulike stedene i verden helt autentiske. Hergé brukte mye tid på research, han var en stor pedant på alle måter. Denne hangen til kontroll gjorde ham svært ulykkelig.

Tintin startet som et bilde på det Hergé ønsket å være: Rettferdig, modig og fryktløs, alltid parat til å sloss mot urettferdighet. Kanskje var det karakterens selv som ble hans eneste kamprop og våpen. Velkommen til en både sår, nydelig og svært original fortelling om et liv i kunst.

Tintin et moi
Danmark/Belgia/Frankrike/Sveits, 2003, 1 time 15 min
Regi: Anders Østergaard
Medvirkende: Hergé, Numa Sadoul, Michael Farr
Språk: Fransk tale, engelske undertekster
Aldersgrense: 11 år

Sted

Kilden kino

Kilden 8, 3117 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Kilden 8, 3117 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.