Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra - 22:00 Kongescenen

Tider

  • Lørdag 16. juli 2011, fra 22:00

Kommer fra: Stiftet i Bergen, med medlemmer fra blant annet Bryne og Jæren

Høres ut som: Norges desidert feteste liveband.

Som ut fra intet stormet Kaizers Orchestra inn på den norske musikkscenen høsten 2001. Debutalbumet "Ompa til du dør" og den påfølgende ett år lange turnéen "Ompa til du Tour" introduserte Norge for et sjarmerende forrykt og skamløst utagerende orkester med et eksentrisk og voldsomt uttrykksbehov, som toppet det meste annet man hadde sett og hørt her i landet til da.

Musikken sendte tankene i alle andre retninger enn mot nord, tekstene var vanskelig å oppfatte om var på skånsk, engelsk, dansk, rumensk, gresk eller norsk. Instrumenteringen så ut som om noen hadde rana et loppemarked eller et bilverksted, og ikke sto det et skikkelig plateselskap bak bandet engang. Det var så mye som var så usannsynlig med denne gjengen at det nesten bare måtte gå bra. Og det gjorde det. Responsen var enestående. Aldri før har ett album fått så mange anmeldere over hele landet til å gledesbanne. Folk forventet det uventede, og fikk det. Og under den ville overflaten viste det seg at det lå gode låter, som tålte å bli spilt om og om igjen. Derfor stoppet ikke "Ompa til du dør" å selge før den hadde nådd magiske 100 000 solgte.

Siden har bandet gitt ut fire album, noen liveskiver og b-sider, og trøkket er der fremdeles. Aldri før har Kaizers feberen herjet landet like sterk som nå.

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.