Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Juklerødsaken

Juklerødsaken

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Torsdag 23. februar 2017, fra 19:00

Billetter

Nettkjøp

Juklerødsaken forteller den sanne historien om Arnold Juklerød som i 1971 ble tvangsinnlagt på Gaustad sykehus med diagnosen "Paranoia 297.0, religiøs kverulant type". Bakgrunnen for innleggelsen skal ha vært at Juklerød hadde engasjert seg kraftig mot nedleggelsen av en barneskole i Kragerø.

Mens han satt innesperret ble det klart at det var ulovlig å legge ned barneskolen. Kverulanten hadde altså rett! Men Juklerød nektet å forlate Gaustad før han fikk med seg et papir der man fjernet diagnosen «uhelbredelig og alvorlig sinnslidende». Men dette fikk han ikke. Juklerød flyttet derfor inn i et telt på utsiden av Gaustad sykehus, og her ble han boende i mer enn ti år - frem til sin død - for å bevise at han ikke var gal!

Hva var det egentlig som skjedde? Var Juklerød en moderne folkefiende? Handlet Juklerødsaken om «den lille mannen mot systemet»? Eller var det mer ved Juklerødsaken?

Av: Morten Cranner, Instruktør: Morten Cranner, Scenograf/kostyme: Mari Hesjedal, Lysdesign: Erik Spets Sandvik, Medvirkende: Kasper Skovli Botnen, Ola Otnes og Julie Moe Sandøe

Sted

Nøtterøy kulturhus

Tinghaugveien 14, Nøtterøy

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.