Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Clutch

Clutch

Kastellscenen : Clutch (US)

Tider

  • Fredag 16. juli 2010, fra 21:00

Rockepoet til Slottsfjell
Klar for å bli blåst av fjellet i sommer? Clutch er nå bekreftet til Norges flotteste festival. Slemme barn blir lett satt i bås, og Clutch har blitt plassert i sjangere som heavy metal, hard rock, stoner og hardcore punk. En ting er i hvert fall sikkert; bandet biter fra seg live! Det er kanskje ikke helt feil å si at Clutch er den slemme lillebroren til Faith No More?

Bandet slapp sitt niende studioalbum i sommer, Strange Cousins from the West. En plate som beviser at bandet fremdeles har det som skal til for å lage gode låter. Mick Schauer på tangenter er ikke lenger med i bandet, noe som gir et råere lydbilde. Tim Sult viser at han fremdeles har et godt grep om gitaren med sine episke riff på Motherless Child. Bassist Dan Maine og trommis Jean-Paul Gaster legger en rytmisk grunnmur på plata som er et hvert rockeband forrunt. Hør bare på låta Minotaur. Neil Fallon imponerer som vanlig med sin rå vokal og briljante tekster. Er dette et band du ikke har stiftet nærmere bekjentskap med allerede, så hør på låta, 50,000 Unstoppable Watts fra deres siste skive.

Clutch har spilt flere ganger i Norge siste årene og etter hvert fått en stor og trofast fanskare. I november var det fullpakket på Sentrum Scene, og bandet gjorde en av de beste konsertene noensinne.

Lydverkets Asbjørn Slettemark, som er en ihuga fan av bandet, var til stede og anmeldte konserten:

"Vanligvis er jeg ikke så flink på musikknerderi, men Clutch er - sammen med Iron Maiden - et av bandene som får meg ut på glattisen."

"Fra vår plass på galleriet var det som å sitte hjemme foran et bra stereoanlegg med et fett liveopptak fra høyttalerne."

"Åpningen med "50 000 Unstoppable Watts" og "Struck Down" satt tett som øynene på statistene i Piknik med døden."

"Clutch er ikke redd sine egne hits. I motsetning til et annet band omgitt av nerdefans, norske Motorpsycho, omfavner Clutch både nye og gamle singler, og ser oppriktig lykkelige ut når Sentrum Scene synger av full hals på "Bang! Bang! Bang! Vamanos, vamanos" på "Electric Worry"

http://www.myspace.com/clutchband
http://www.pro-rock.com

Sted

Slottsfjell