Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Terje Rypdal

Terje Rypdal

Terje Rypdal

Tider

  • Torsdag 14. april 2011, fra 20:00

Per Ulv Goes Electric
Terje Rypdal har i årevis latt seg inspirere av den gale tegnefilm-coyoten Per Ulv. Det sier noe om Rypdals lekenhet og uhøytidelige tilnærming til sitt kall som musiker og komponist.
Tittelen på turneens verk, "Per Ulv Goes Electric", er et uttrykk for Terjes dyptfølte glede over denne evig optimistiske ørkenulven som har ett mål i livet: å jakte på Bippe Stankelbein med stadig mer utspekulerte og bisarre metoder. Musikken er nyskrevet og får en helhetlig form, presentert av Terjes egen kvartett; et knippe av de beste jazzmusikerne vi har i Norge, og med utvalgte musikere på elektriske strykere. Sammen er de The Roadrunners!
Kanskje det er Rypdals glede og lekenhet som har gjort ham til en av Norges aller viktigste jazzutøvere gjennom tidene. Hans tilknytning til det tyske plateselskapet ECM har gitt ham internasjonalt ry og samtidig banet vei for et jazzmiljø Norge kan være stolte av.
Rypdal har gitt ut over 20 album for ECM, og hans karakteristiske, rene gitartone med sine lange glidninger har skapt assosiasjoner til isbreer og åpen natur hos mange europeiske og amerikanske lyttere. Dette ga næring til begrepet «Nordic Sound», som har vært, og fortsatt er et kvalitetsstempel i moderne, eksperimentell jazz. Bli med oss inn i Terje Rypdals store musikalske univers!
Per Ulv Goes Electric med The Roadrunners:
Terje Rypdal - gitar
Palle Mikkelborg - trompet
Ola Kvernberg - el-fele
Svante Henryson - el-cello
Ole Morten Vågan - bass
Olav Dale - bassklarinett
Ståle Storløkken - tangenter
Paolo Vinaccia - trommer
Teknikk
Sven Persson, lyd
tba, lys
Terje Rypdal på Myspace.

Kontakt

Urijazz

Sted

Nøtterøy kulturhus

Tinghaugveien 14, Nøtterøy

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.