Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Biffy Clyro

Biffy Clyro

Biffy Clyro (UK) - 19:30 Kongescenen

Tider

  • Fredag 15. juli 2011, fra 19:30

Kommer fra: Kilmarnock, Scotland

Høres ut som: episk allsangvennlig powerrock. Anført av vokalist Simon Neil og brødrene Ben og James Johnston er Biffy Clyro i ferd med å ta steget opp i aller øverste stadiondivisjon, stolt og sterkt mellom navn som Muse, Kings Of Leon og Coldplay. De stakk nylig av med prisen som beste liveband kåret av NME Awards.

Den skotske trioen som i 2010 ble kåret til tiårets beste skotske band av avisen The Scotsman, foran andre storheter som Franz Ferdinand, Travis og Glasvegas, fikk endelig sitt store gjennombrudd i Norge med deres femte studioalbum "Only Revolutions", som kom ut sent i 2009. Derfra har vi fått store radiohits som "Mountains", "God and Satan", "The Captain", "Bubbles" og "Many of Horrors" som alle har hersket norske radiobølger det siste halvannet året.

I hjemlandet var det derimot albumet før, "Puzzle" fra 2007, som var det kommersielle gjennombruddet. Plata solgte til gull, nådde helt opp til andreplass på salgslistene, hadde tre topp 20-singler og tok bandet fra å være en undergrunnshemmelighet til å spille support for storheter som Muse, The Rolling Stones, Queens of the Stoneage, Red Hot Chili Peppers og The Who.

Historien om Biffy Clyro går dog helt tilbake til 1995, da Simon Neil og tvillingene Ben og James Johnston som 15-åringer begynte å spille i bandet Screwfish i hjembyen Kilmarnock. Etterhvert flyttet gjengen til Glasgow for å studere, samtidig som de fikk mer og mer oppmerksomhet i musikkmiljøet i Glasgow. I år 2000 ble bandet oppdaget av en representant for plateselskapet Beggars Banquet på en scene for usignerte band på T in the Park-festivalen i Scotland, og ble kort tid etter signet dit. Etter å ha utgitt et par singler kom i 2002 dere debutalbum "Blackened Sky" ut til gode kritikker. To album til ble sluppet på Beggars Banquet, "The Vertigo of Bliss" og "Infinity Land", før de i 2006 skrev under kontrakt med 14th Floor, en underlabel til Warner Music, hvor de fortsatt holder hus.

Biffy Clyro har besøkt Norge ved flere anledninger de siste årene, og senest nå i høst gjorde de en suksessfull og utsolgt turne i de største byene i Norge. Bandet har en stor og stadig voksende fanskare i Norge, og vi er så klart særdeles glad for at Biffy Clyro besøker Slottsfjell og Bukta som de eneste to festivalene i Norge i sommer. Dette er musikk som skapt for store utendørsscener. Tønsberg og Tromsø, gjør dere klar for grandios rock til sommeren!

"This band will change your life" Kerrang

Anbefales om du liker: Foo Fighters, Queens of the Stoneage, Kings of Leon

Trivia: Biffy Clyros hjemby, Kilmarnock, var en av de første byene i verden som fikk trikk, og er også byen hvor whiskeymerket Johnnie Walker stammer fra.

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.