Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Mathias Eick kvintett

Mathias Eick kvintett

Mathias Eick kvintett på Total

Tider

  • Onsdag 6. april 2011, fra 21:00

Nok en gang vender Mathias Eick hjem til Vestfold med suksess i bagasjen. Han slipper et nytt album på ECM 21. mars. Et par anmeldelser foreligger allerede, og sekserne trilles ut nå som ved forrige album i 2008. Mathias kunne også hente en Spellemannpris for noen uker sammen med Jaga Jazzist. Eicks kvintett er ute på turné og det meldes om fulle hus og stor jubel. I Oslo stod køen ut på Karl Johans gate utenfor Nasjonal Jazzscene, og mange måtte gå hjem med uforrettet sak.

Mathias Eick tok jazzverdenen med storm i 2007 da han mottok prisen "The International Jazz Talent" i New York. Platekontrakt med ECM og konserter på alle kontinenter har bidratt ytterligere. I tillegg til sitt eget band og prosjekter spiller Eick med en rekke store musikere som Manu Katché, Chick Corea og Jacob Young.

Urijazz delte ut Urijazzprisen til Mathias i jubileumsåret 2009, og han var jubileumsartist med flere jobber gjennom hele året. Mathias spilte på Slottsfjellfestivalen samme år. Det er derfor moro for Urijazz å kunne gi Tønsberg en konsert med Mathias på Total, Slottsfjells nye scene. Han stiller denne gangen med to trommeslagere og dermed er kvartetten blitt til en kvintett.

Her er noen av omtalene av det nye albumet "Skala":

"Mathias Eick har kort og godt gjort det igjen!" Tønserbergs Blad (6/6)
"Blinkskudd fra Eick" Østlendingen (6/6)
"En stor melodiker" Nettavisen (5/6)
"Imponerer med sitt andre album" Dagsavisen
"Men det er Eick som virkelig skinner. Han leverer solide argumenter for hvorfor han er så høyt aktet i Norge, med stødige og fantasifulle soloer." Jazzwise 4/5

Hør smakebiter fra den nye CDen Skala: http://player.ecmrecords.com/eick

Tekst: Urijazz
Foto: Colin Eick